Zandtapijt strooien voor schooljeugd

Op dinsdag 18 juni 2024 organiseert Stichting “De Spiker” voor de 48ste keer een wedstrijd in het strooien van een zandtapijt voor de bovenbouw in het basisonderwijs. De basisscholen in Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en De Zandpol zijn hiervoor uitgenodigd.

Evenals voorgaande jaren organiseert het bestuur van Stichting “De Spiker” een wedstrijd in het strooien van een zandtapijt voor de bovenbouw van het basisonderwijs in de voormalige gemeente Schoonebeek. De schooljeugd heeft aan de hand van een lesbrief op school kunnen oefenen om de techniek en om de bij het zandtapijt behorende motieven in de vingers te krijgen. Hierbij konden ze, desgewenst, worden bijgestaan door de beheerster van de Zandstrooiboerderij, mevrouw Roelie Seinen. Bovendien werden ze in de gelegenheid gesteld, voorafgaande aan de wedstrijd, een kijkje te komen nemen in de “Zwaantje Hans-Stokman’s Hof” om daar een tapijt te bewonderen.

Dinsdag 18 juni om drie uur zullen de deelnemende leerlingen in Sporthal “De Kampen” de Onderlinge “strijd” aangaan en zal een deskundige jury de tapijten beoordelen en gaan uitmaken wie zich een jaar lang “kampioen” zandstrooien van Schoonebeek mag noemen. Hij of zij mag dan de Zwaantje Hans-Stokman Wisselbokaal in ontvangst nemen. De drie beste deelnemers mogen daarna ook een zandtapijt gaan strooien in De Waag’nschuur bij de Museumboerderij aan de Burgemeester Osselaan 5. Deze zandtapijten zijn te bezichtigen tot en met het eind van het seizoen.

Welkom
U bent van harte welkom tijdens de wedstrijd dinsdag 18 juni van 15:00 – 17:00 uur in Sporthal de Kampen. En natuurlijk ook bij Museumboerderij “Zwaantje Hans- Stokman’s Hof”, om deze kunstwerken te bewonderen. De boerderij is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.