Gemeente geeft € 10.000 voor onderhoud dorpspark

Gisteren mocht Will Wesseling namens Dorpsbelangen Schoonebeek een cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen van wethouder René van der Weide.
Deze bijdrage is bedoeld voor het noodzakelijke onderhoud van de stal, het kippenhok en de duiventil en is afkomstig uit de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken. De uitreiking vond plaats in de kantine van v.v. C.E.C. in Emmer Compascuum.

Emmer Compascuum, 24/06/22: Overhandiging bijdrage stimuleringsregeling. Foto: Fotografie Jan Anninga

Elk half jaar kunnen inwoners en organisaties uit de dorpen en wijken in de gemeente een beroep doen op de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken doen. Via deze regeling kunnen ze subsidie aanvragen om de leefbaarheid van hun dorp of wijk te verbeteren. Wethouder René van der Weide is blij met de regeling: “We hebben vier initiatieven die we gaan helpen. Gezamenlijk krijgen ze € 87.500,-. Met deze bijdrage kunnen de verschillende partijen veel betekenen voor hun buurtgenoten en hun leefomgeving beter of mooier maken. Dat is precies waarom we deze regeling in het leven hebben geroepen.”.

Er werden nog drie cheques uitgereikt, te weten aan Dorpshuis ‘De Stobbe’ in Emmer Erfscheidenveen (€ 7.500 voor verbetering van de ventilatie), Stichting Dorpenzorg in de Monden
(€ 20.000 voor een taxibus) en v.v. C.E.C. (€ 50.000 voor renovatie van sportpark ‘De Runde’.)