Bakkerij Sieben viert 40-jarig bestaan met allerlei acties

Tekst: Esselien de Groot

Sieben De Echte Bakker heeft een mijlpaal bereikt. De bakkerij viert dit jaar het veertigjarig bestaan. De officiële datum was 11 januari, maar gedurende het gehele jaar zijn er allerlei acties in het kader van het jubileum.

Actie rond veertig jaar
Een van de acties is, dat iedereen die 40 jaar oud wordt of een 40-jarig jubileum viert, een gratis taartje krijgt bij aankoop van gebak. In oktober is de Dag van de Echte Bakker. Het is dan de bedoeling om een open dag te houden, maar gezien de coronacrisis is dat nog even afwachten.

Foto: Bakkerij Sieben

Historie
“Gerrit en Albertje Sieben begonnen de bakkerij aan de Europaweg 53 in de oude bakkerij van Klijnstra”, vertelt schoondochter Margret Sieben. Al eerder, in 1960, nam Gerrit Sieben een bakkerij over in Nieuw-Amsterdam. Hij werd later melkboer, maar zijn hart lag toch bij het bakkersvak. En met succes, want al in 1984 kwam er een tweede winkel op de Markt in Coevorden.

Tweede generatie
In die tijd kwamen de zoons Erik en Roelof in de zaak, die worden gesteund door hun echtgenotes Margret en Jenny. “In 1991”, aldus Margret, de vrouw van Erik, “volgde de vestiging van een derde winkel in de Versmarkt in Klazienaveen. In 1994 overleed mijn schoonvader Gerrit Sieben op 55-jarige leeftijd. Mijn schoonmoeder is inmiddels 78.  Afgelopen jaar werd de bakkerij Kolkman overgenomen en zo kwam de winkel in Emmerhout in Emmen erbij.” Inmiddels zijn er dus vier winkels en twee bakkerijen. De bakkerijen zijn gevestigd aan de Europaweg (brood) en achter de winkel aan De Pallert (gebak).

In de loop der jaren vonden allerlei vernieuwingen plaats. In 1999 werd op de oude locatie aan de Europaweg een nieuwe bakkerij gebouwd en de winkel in Coevorden werd in 2006 uitgebreid en compleet vernieuwd.

Derde generatie
Het bedrijf telt inmiddels 43 medewerkers. Ondertussen is de derde generatie ook al toegetreden tot het bedrijf: de dochter en twee zoons van Roelof en Jenny. De taken in het bedrijf zijn goed verdeeld. Roelof doet vooral het brood, Erik is bezig met banket, Jenny staat in de winkel in Coevorden, Margret doet de planning en boekhouding en samen sturen zij de winkels aan. “We zijn met z’n allen best druk”, vertelt Margret.