Over ons

Van en voor alle Schoonebekers

...dat is onze lijfspreuk. Het geeft de kern aan van wat we willen bereiken met het Dorpsportaal Schoonebeek. Dit is ook symbolisch meegenomen in ons logo. Klik erop en je krijgt meer informatie over de betekenis ervan.

De start
De aanleiding was het verdwijnen van ´De Schoonebeker Echo´ in november 2019. Op initiatief van Kees Veenstra werden Schoonebeek in Actie, Dorpsbelangen Schoonebeek en de Middenstandsvereniging gevraagd om mee te doen in een onderzoek naar een mogelijk doorstart van ´de Echo´. Er werd een projectgroep ‘Doorstart Schoonebeker Echo’ gevormd, bestaande uit Marga Piek en Marcel Heidemans namens Dorpsbelangen, Jan Snijder en Erik Joldersma namens de Middenstandsvereniging en Johan Strating en Kees Veenstra namens Schoonebeek in Actie. Johan had het idee voor een website ´Dorpsportaal´ al enige jaren daarvoor gepresenteerd, maar daar was het bij gebleven. Dit idee hebben we centraal gesteld bij de ontwikkeling van het Dorpsportaal Schoonebeek.

Behoefteonderzoek
In juli 2020 hebben we een grootschalig behoefteonderzoek onder de bevolking uitgevoerd. Daaruit bleek dat er ontzettend veel draagvlak was voor onze plannen, dat wil zeggen een Dorpsportaal met in ieder geval een website, een papieren blad en social media. Daarnaast is er steun voor een YouTube-kanaal en een Dorpsportaal App. De uitkomsten gaven aanleiding om onze plannen door te zetten. De projectgroep werd hernoemd tot ‘Opstart Dorpsportaal Schoonebeek’ en we zijn aan de slag gegaan. Het resultaat mag duidelijk zijn.

Doelstelling
Het Dorpsportaal Schoonebeek is een multifunctioneel platform dat wil dienen als DE centrale informatiebron voor de inwoners van Schoonebeek. De kern van de zaak: ‘Als ik als inwoner van Schoonebeek iets wil weten over wat dan ook in het dorp, dan kijk ik op het Dorpsportaal en dan vind ik in no time wat ik zoek’. Het ‘hogere doel’ van het Dorpsportaal is: een actieve en belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid in het dorp.

Het is ook bedoeld als ontmoetingsplaats voor alle inwoners. Daarom gebruiken we ook meerdere kanalen. Het platform is bedoeld om nieuws te delen, samenwerking te stimuleren, verbindingen tot stand te brengen, nieuwe initiatieven te laten ontstaan en het dorp een economische stimulans te geven. Alle kanalen spelen daar een belangrijke rol in. Onze lijfspreuk is ‘Van en voor alle Schoonebekers’. We hopen dan ook dat we veel kopij aangeleverd krijgen (‘van’) zodat we veel met ons allen kunnen delen (‘voor’).

Dank!
Het Dorpsportaal Schoonebeek is en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Emmen, Dorpsbelangen Schoonebeek, Schoonebeek in Actie, notariaat Veen & Veste, TVM Foundation en alle adverteerders. Onze dank daarvoor is groot. Zonder hen was het niet gelukt.

Het Dorpsportaal Schoonebeek wordt ‘gerund’ danzij de inzet van vele vrijwilligers. Klik op onderstaande button om daar meer over te weten te komen: