Camping Emmen is klaar voor het zomerseizoen

Tekst: Esselien de Groot
Foto: Henk Bohmers

Thom en Angélique Dompeling uit Erica zijn sinds 26 april de trotse eigenaren van Camping Emmen aan de Bultweg in Schoonebeek. Zij namen de familiecamping over van Marco en Claudia Boeren.

Angélique volgde in het verleden toeristische opleidingen en werkte bij de VVV. Tot voor kort echter was zij expediteur bij een expeditiebedrijf terwijl Thom in de wegenbouw werkte. “Ik heb”, vertelt Angélique, “altijd de droom gehad om iets voor mezelf in het toerisme en de recreatie te doen. We zagen op Funda, dat de camping te koop was. Thom en ik hebben toen besloten om deze kans aan te grijpen. Bovendien was het mooi in de buurt op maar een paar autominuten van ons huis.”

Voorzieningen
Het terrein heeft een oppervlakte van 3,3 hectare. Thom en Angélique geven graag een rondleiding over het terrein. Zij vertellen over hun camping, elkaar aanvullend: “We hebben vijf kampeervelden en een mooi vijverveld. We hebben daarnaast zeven safaritenten. Dat zijn compleet ingerichte tenten met echte bedden en een keukentje. Een ervan heeft zelfs eigen sanitair. De tenten zijn nog hartstikke nieuw, die zijn vorig jaar geplaatst. Verder staan er chalets. De meeste ervan zijn eigendom van particulieren, die hier regelmatig komen genieten. Negen chalets zijn van de camping en worden verhuurd.”

Kinderen
Het tweetal is er trots op, dat er veel voorkinderen is te doen. “Naast het zwembad voor jong en oud staat er op elk kampeerveld wel een speeltoestel. En we hebben meer speeltoestellen en een kinderboerderij. In de zomer zorgen we ook voor animatie.

Op het terrein is uiteraard een horecavoorziening met een mooi terras. “Het restaurant en terras zijn geopend vanaf 12.00 uur. We hebben koffie, thee, drankjes, ontbijtpakketjes en lunches en diners.”

Mooie plek
Thom en Angélique zijn blij met de prachtige plek van de camping. “We zitten bij het Bargerveen en Wildlands. Deze regio heeft zoveel te bieden qua natuurschoon.”

Onderhoud
“We vinden onderhoud en het schoonhouden van de camping heel belangrijk. Daar zijn we best streng op”, vinden de campingeigenaren. “Dit jaar wordt bekeken hoe het allemaal loopt en of er daarna nog aanpassingen nodig zijn. Hoog op het lijstje staat de aanpak van het sanitairgebouw.”

Het zomerseizoen breekt nu aan en Thom en Angélique zijn er klaar voor! Meer informatie? Kijk dan op www.campingemmen.nl en www.facebook.com/CampingEmmen.