De Witte Olifant is in korte tijd al een begrip in Schoonebeek

Herberg De Witte Olifant is reeds een begrip in Schoonebeek, ondanks het feit dat de herberg pas twee jaar gevestigd is in het pand, eerder bekend als De Wolfshoeve.

De herberg aan de Europaweg fungeert tijdens de Boortorenwandeltocht op zaterdag 28 augustus als finishlocatie. Ter gelegenheid daarvan treedt zanger Erik van Klinken er vanaf 16.30 uur op. Onder voorbehoud, gezien de coronamaatregelen. “Verder”, aldus eigenaar Jan Braam, “zorgen we natuurlijk voor gezelligheid op het terras. Nog voor 28 augustus komt er een overdekt terras.”

Foto”Henk Bohmers

Herberg De Witte Olifant is een driesterrenhotel met dertien kamers. Daarnaast is het dé locatie om te dineren en feesten, partijen en evenementen te houden. Het horecabedrijf beschikt bovendien over een ruim terras. In de twee jaar, dat Braam de scepter zwaait in De Witte Olifant, is veel verbouwd. “Echt alles is vernieuwd.”

De horeca maakt moeilijke tijden door in deze coronapandemie. “We hebben het overleefd, maar de toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat”, vertelt Braam. “De horeca is wel heel zwaar getroffen en wat te denken van alle toeleveranciers? Het hotel heeft ons door de crisis geholpen.”

Net als vele andere horecabedrijven is het moeilijk om aan personeel te komen. “Wij willen graag een paar volwassen handjes erbij, zeker vanaf september”, stelt Braam. “Horeca is een vak apart, je hebt er passie voor of niet.”

www.dewitte-olifant/herberg.nl