Dorgelo al een eeuw een bekende naam in Schoonebeek

Tekst: Esselien de Groot
Foto’s: Joop Robben

Café-restaurant, kegelhuis en slijterij Dorgelo aan de Europaweg 93 behoeft nauwelijks aanbeveling. Het horecabedrijf bestond in 2019 al een eeuw en dat is natuurlijk niet voor niets. Jolanda Dorgelo is de eigenaar en zij is de derde generatie in de familie die de scepter zwaait in het bedrijf.

Al voor de coronapandemie had zij zo’n zes of zeven adressen voor de maaltijdbezorging. “Door corona is dat aantal nu opgelopen tot twintig. Daarmee zit ik echt vol”, vertelt Jolanda.

Niet gemakkelijk
“Het was hard werken in de coronatijd. Dat was niet gemakkelijk, maar dat geldt voor heel veel mensen.” Het restaurant draait inmiddels weer volop, natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen.
Aan de achterzijde van het pand is een gezellig terrasje te midden van het groen, zo toont Jolanda vol trots. “Natuurlijk zijn het restaurant en het terras tijdens de Boortorenwandeltocht geopend.”

Jolanda Dorgelo doet al het keukenwerk zelf, maar ook zij is op zoek naar extra helpende handjes. “Ik zoek iemand voor de schoonmaak en assistentie bij de bediening en indien nodig in de keuken.”

Het horecabloed stroomde al jong in de aderen van Jolanda. “Toen ik acht was, zei ik al dat ik kok wilde worden. Ik heb ook de opleiding gedaan, maar daarna heb ik heel ander werk gedaan. Toen mijn ouders wilden stoppen, was de keuze gauw gemaakt.”