Emmen betaalt extra energietoeslag vóór 1 oktober 2022

Huishoudens in de gemeente Emmen die de energietoeslag van 800 euro hebben ontvangen, krijgen voor 1 oktober automatisch de extra energietoeslag van 500 euro uitbetaald. De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Huishoudens met een
inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm komen in aanmerking.
Energieprijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Daarom heeft het kabinet in het voorjaar besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen van 800 euro. Omdat de energieprijzen nog steeds erg hoog zijn, is de energietoeslag verhoogd met nog eens 500 euro.


Inwoners die energietoeslag al hebben ontvangen Inwoners die de energietoeslag van 800 euro al hebben gekregen, ontvangen vóór 1 oktober de extra toeslag van 500 euro automatisch op hun rekening. Zij hoeven hiervoor niets te doen en ontvangen hierover geen bericht.


Inwoners die onlangs de energietoeslag hebben aangevraagd
Inwoners die de energietoeslag onlangs hebben aangevraagd en al bericht van de gemeente hebben ontvangen dat zij de toeslag krijgen, ontvangen ook vóór 1 oktober het bedrag van 1300 euro. Mogelijk wordt het bedrag in twee termijnen overgemaakt.


Inwoners die nog geen bericht hebben ontvangen over hun aanvraag, krijgen het bedrag overgemaakt als na behandeling van hun aanvraag blijkt dat ze recht hebben op de toeslag. Deze inwoners krijgen de toeslag van 1300 euro ná 1 oktober.


Aanvragen kan nog steeds
Inwoners die nog geen energietoeslag hebben aangevraagd kunnen op emmen.nl/energietoeslag kijken of zij in aanmerking komen voor de energietoeslag van 1300 euro. De termijn voor het aanvragen van de energietoeslag is verlengd tot 31 maart 2023.


Hulp bij aanvragen
Inwoners die moeite hebben met het digitaal aanvragen van de energietoeslag kunnen hierbij hulp krijgen van het Geldloket Emmen, het Informatiepunt Digitale Overheid bij Facet (voorheen Bibliotheek) of Sedna. Het is ook mogelijk om bij de balie van het gemeentehuis een
aanvraagformulier op papier op te halen.