Wijkagenten stellen zich voor

Wij, Jacqueline Vrielink en Miriam Nijland, zijn de wijkagenten van Schoonebeek, Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Zandpol en Ermerveen. Wij hebben beiden ruim twintig jaar politie-ervaring. Ons is gevraagd om maandelijks een stuk te schrijven voor de Jaknikker. Wij zullen proberen om zoveel mogelijk onderwerpen te behandelen die betrekking hebben op Schoonebeek. Zijn er specifieke onderwerpen of vragen die jullie als lezers behandeld zouden willen hebben, laat dit dan weten aan de redactie van de Jaknikker.

Elke politie-eenheid kent meerdere wijken/dorpen en dus ook meerdere wijkagenten. De naam zegt het al: voor hen staat de veiligheid in de toegewezen wijk centraal. Maar, wat doen wij nou eigenlijk precies? Wát zijn onze belangrijkste aandachtspunten? Wat kunnen wij voor jullie als dorpsbewoners betekenen? En voor welke zaken kun je bij ons terecht?

Wijkagenten Jacqueline Vrielink (links) en Miriam Nijland

Wij zijn als wijkagenten verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen onze dorpen. Wij richten ons op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken wij voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in de dorpen. Als wijkagenten onderhouden wij contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, zoals Sedna, woningbouwverenigingen, (O)GGZ, Icare, Menzo en Thalia Thuiszorg. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden en door wie. 

Als wijkagenten zijn wij in de dorpen te vinden. Wij willen graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun dorp. Zij zijn de ogen en oren van de politie.

Gebeurt er dus iets bijzonders, geef dat dan door aan ons en help zo de buurt leuk en veilig te houden.

Dorpsbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij ons terecht. Wij voeren onze werkzaamheden uit vanaf het politiebureau Klazienaveen. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op Instagram (wijkagenten_nwadam_schoonebeek). Als wij niet aanwezig zijn, kunnen jullie een bericht voor ons achterlaten via 0900-8844 of via www.politie.nl. Bel voor spoedgevallen altijd met 112.