Familiebedrijf Sieben breidt uit

De Echte Bakker Sieben in Schoonebeek heeft per 1 oktober bakkerij Kolkman aan De Pallert overgenomen. Bij de overname hoort ook de bakkerij van Kolkman in Emmen. “Kolkman”, vertelt Margret Sieben, “heeft de pensioen-gerechtigde leeftijd bereikt en wilde graag de zaak overdragen.” Deze kans grepen de broers Erik en Roelof Sieben en hun respectievelijke partners Margret en Jenny met beide handen aan. Het personeel werd overgenomen en zo heeft Sieben inmiddels 43 medewerkers. Onder hen zijn ook de kinderen van Roelof en Jenny. “Het is dus een echt familiebedrijf ”, concludeert Margret.

Meer ruimte
De winkel van Sieben in De Wingerd gaat dicht. De huidige bakkerij aan de Europaweg wordt nu alleen gebruikt als broodbakkerij, in de bakkerij aan De Pallert draait het om gebak. “Zo hebben we op beide locaties meer ruimte”, aldus een tevreden Margret.

Vestigingen
Schoonebeek is de bakermat van Sieben. In 1981 werd daar gestart met de bakkerij. Inmiddels zijn er ook vestigingen in Coevorden en Klazienaveen en dus sinds kort dus ook in Emmen. Niet alleen verkoopt Sieben brood en banket in de winkels, maar ook wordt geleverd aan de locaties van Treant Zorggroep, vijf supermarkten en diverse bedrijven

Dankbaar
“We zijn heel dankbaar, vooral in deze tijd”, zegt Margret. “De mensen kunnen niet zonder brood en wij kunnen niet zonder de mensen.” De officiële opening van de nieuwe vestiging zat er door corona niet in, maar het is de bedoeling om in een later stadium nog een open huis te houden.