Fit-R vormt een hecht team

Tekst: Esselien de Groot
Foto’s: Bertha Hooijveld

Fit-R aan de Europaweg 105B bestaat het langst van alle fysiotherapiepraktijken in Schoonebeek. Begin maart was het elf jaar geleden, dat een team van vier medewerkers de praktijk overnam. Die praktijk in Gezondheidscentrum Schoonebeek, al was dat onder een andere naam, bestond toen ook al lange tijd.

“Wij werkten al een tijd samen als collega’s”, vertelt Renate Zomer, “en wij besloten toen de praktijk over te nemen.” De andere partners binnen de praktijk zijn Wouter Ensink, Carla van Haarlem en Inge Otten. Wouter Ensink: “Wij hebben allemaal onze eigen specialisaties en volgen specifiek voor deze specialisaties cursussen om met de nieuwste inzichten te behandelen. Door al die specialisaties hebben wij veel te bieden in onze praktijk. Bovendien is het fijn voor de klanten, dat er een vast en hecht team is.”

Naast alle vormen van therapie is er een nieuw onderdeel: de Virtual Reality Training als oplossing voor chronische nekklachten. “Met een speciale bril”, aldus Wouter, “komen zij in een virtuele wereld en doen er allerlei oefeningen om de nekspieren te trainen. De cliënten krijgen de bril mee naar huis om daar de oefeningen voort te zetten.”

In de huidige tijd worden ook mensen, die besmet zijn geweest met COVID-19, geholpen met het herstel.

De vier eigenaren van de praktijk zijn het erover eens: niets is mooier dan omgaan met mensen. Inge Otten: “Het is fantastisch om mensen beter te maken.” Carla van Haarlem vult aan: “Je ziet vooruitgang, dat is een fijn gevoel.”

Mocht het niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan kunnen de fysiotherapeuten ook bij de mensen aan huis komen.

Meer weten? Kijk op dan op de website, www.fitr-fysio.nl

V.l.n..r.: Wouter Ensink, Carla van Haarlem, Inge Otten en Renate Zomer