Folk an de Gruppe wint Waarderingsprijs 2022

Dinsdagavond 10 mei 2022 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2022 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Van de drie genomineerden gingen de vrijwilligers van ‘Folk an de Gruppe’ uit Nieuw-Schoonebeek met de prijs naar huis; een cheque van € 1.000,– en een bos bloemen. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Burgemeester Eric van Oosterhout: “Het is mooi om te zien hoe betrokken de inwoners zijn. Hoe actief de vele vrijwilligers in onze gemeente zijn. In veel verschillende vormen. Zij maken hun wijk, buurt of dorp een stukje mooier.
Ook dit jaar zijn verschillende initiatieven ingediend waarop ruim duizend keer is gestemd. Wij juichen dat van harte toe door de uitreiking van de Waarderingsprijs.”


Drie initiatieven

Dit jaar waren er drie initiatieven genomineerd: 

Folk an de Gruppe  Een folkfestival met allerlei activiteiten voor jong en oud in Nieuw-Schoonebeek. 

Kei-monument Barger-Oosterveld  Een mooier centrum van Barger-Oosterveld door het plaatsen van een speciaal kei monument.  

Boerenkatjes  Evenwicht in het aantal boerenkatten en zwerfkatten en het tegengaan van  zwerfkatten

Stemmen
Het is de derde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt. In de periode 21 februari-12 maart konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente Emmen. De jury heeft daaruit drie initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand april stemmen, digitaal of op papier. Er zijn meer dan 1.000 stemmen uitgebracht.