Gastouderopvang

Gastouders en buitenschoolse opvang worden vaak over één kam geschoren. Dat is niet terecht, maar wat zijn nu de verschillen.
Gastouderopvang is kleinschaliger, gastouders mogen per keer maximaal zes kinderen opvangen en is er voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 van de basisschool, zodat na verloop van tijd ook buitenschoolse opvang plaatsvindt.

De opvang vindt doorgaans bij de gastouder thuis plaats, maar het komt ook voor dat een gastouder bij de vraagouder thuis werkzaam is. De opvang vindt dus plaats in een huiselijke omgeving, zodat alle aspecten van het gezinsleven voorbijkomen en er aandacht is voor normen en waarden binnen het gezin.

Er wordt in een huiselijke sfeer gespeeld, geknutseld, boodschappen gedaan of er wordt een bezoekje gebracht aan het Griendtsveenparkje of de dieren in het park van Schoonebeek.
Gastouders hebben een passende opleiding gehad, zijn dus gediplomeerd en hebben een opleiding kinder-EHBO (EHAK) die periodieke herhaald wordt. Ook bij gastouderopvang hebben vraagouders recht op kinderopvangtoeslag.

Twee gastouders stellen zich voor, Hanny Timmerman en Marion Maatje.
Hanny en Marion wonen beide in Schoonebeek en zijn respectievelijk al negentien en zeventien jaar gastouder. Ze zijn beide aangesloten bij ‘gastouderbureau Zebra’ uit Emmen, maar beide staan ook ingeschreven bij andere gastouderbureaus in deze regio.
Hanny heeft een speeltuin, die direct achter hun tuin is gelegen. Marion heeft zelf een ruime tuin waarin gespeeld kan worden.
Kinderen die naar de basisschool gaan worden gebracht en gehaald, tenzij de ouders toestemming hebben gegeven dat hun kind of kinderen zelfstandig van en naar school mag/mogen gaan.
Marion richt zich voornamelijk op de 0 tot 4-jarigen. Ze haalt haar inspiratie veelal uit het VVE-programma AAP, een vroeg voorschools educatieprogramma, waar spelenderwijs allerlei thema’s worden behandeld en waarvan veel wordt geleerd.
U bent van harte uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen.

Hanny Timmerman
tel. 06 47 01 98 93
hanny.t@hotmail.com
Facebook: U’RKids

Marion Maatje
tel. 06 31 23 73 21
marionmaatje@ziggo.nl
Facebook: Gastouderopvang: Marion