Gelissen blijft positief na alle tegenslagen

Willem en Margret Gelissen hebben diverse tegenslagen gehad, waaronder een brand in de bovenwoning van hun fietsenzaak Gelissen Tweewielers aan de Europaweg 153. Dat was niet de enige tegenvaller, maar Willem Gelissen blijft positief. De zaak werd zo’n drie maanden geleden heropend. Gelissen Tweewielers biedt alle mogelijke fietsen, van kinderfiets tot elektrische fiets. “Gelukkig heb ik sinds die tijd redelijk wat fietsen verkocht.”

Rollen omgedraaid
Maar hoe komt een Limburger met een fietsenzaak verzeild in Schoonebeek? Willem Gelissen legt het uit: “Mijn vrouw komt uit Erica en wij hebben elkaar ontmoet op een camping uit Almelo. Na ons huwelijk gingen we naar Limburg, waar ik een fietsenzaak in Susteren had. Na 25 jaar vond ik, dat we de rollen moesten omdraaien. In Schoonebeek stond dit pand leeg en zo kwamen we in 2005 hier terecht.”

Ziekte Margret
“We zijn er”, vertelt Gelissen, “de eerste twaalf jaar flink tegenaan gegaan. Toen kreeg Margret keelkanker. Zij was in Groningen opgegeven, maar we zijn naar het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam gegaan. Zij is toen geopereerd en inmiddels zijn we al drieënhalf jaar verder.”

Brand
Na het goede bericht uit Amsterdam wilden Willem en Margret dat vieren, maar de brand gooide letterlijk en figuurlijk roet in het eten. Willem weet het precies: dat was op 19 september 2018 om 13.05 uur. Hij wilde zijn honden met gevaar voor eigen leven nog redden, maar dat is tot zijn verdriet niet gelukt. Na de brand trokken Willem en Margret een tijdje bij hun jongste dochter in Zandpol in. Niet alleen de woning was uitgebrand, ook was er veel schade aan de winkel door rook en water. “We hebben een doorstart gemaakt met de winkel. Dat verliep niet meteen vlekkeloos, want de gemeente gooide de weg elf weken dicht. Ik heb een zaak tegen de gemeente aangespannen die ik heb gewonnen.”

Gedemarreerd
Willem houdt zich staande door positief te blijven. “Om in wielertermen te spreken: ik ben gedemarreerd uit het peloton. Ik zit in de kopgroep en probeer de wedstrijd te winnen.”