Gemeente zoekt tuinen voor regenmeters in dorpen en wijken

Om de hoeveelheid regen die valt en de effecten hiervan te meten en registreren wil de gemeente Emmen in ieder dorp en iedere wijk een professionele regenmeter plaatsen. De gemeente zoekt naar inwoners die hier ruimte voor hebben en een meter willen plaatsen in hun tuin. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart 2022.

Het bedrijf LinQiot begeleidt het regenmeterproject namens de gemeente Emmen. Om in ieder dorp en iedere wijk professionele regenmeters te kunnen plaatsen is het bedrijf op zoek naar mensen die voldoende ruimte om het huis hebben, interesse hebben in het weer en dus graag een professionele regenmeter in hun tuin hebben. Met die regenmeter in de tuin kan iemand ook zelf de gegevens hiervan online aflezen. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen een mail sturen naar regenmeter@linqiot.nl of contact opnemen met Arjan Leneman van LinQiot via 085-4012614.
Na aanmelding voert LinQiot een scan uit om te kijken of de tuin geschikt is voor plaatsing.

Registratie van buien
Er vallen steeds meer heftige buien, waarbij er steeds meer regen in kortere tijd valt. Deze piekbuien kunnen voor overlast zorgen. De gemeente Emmen wil graag weten hoe het grondwater, oppervlaktewater en rioolstelsel op de regen reageert. Op dit moment wordt dit nog niet gemeten binnen de gemeente.

Meer informatie is hierover te vinden op www.linqiot.nl/regenmeter