Goed voor het milieu: lever je gebruikt frituurvet in

De Protestante Gemeente Schoonebeek is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en –oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door velen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid. 

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van gebruikt frituurvet draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. Honderd liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2-besparing van 235 gereden kilometers! Hier kunnen wij als inwoners van Schoonebeek aan bijdragen. 

Omdat frituurvet en plantaardige oliën waardevolle grondstoffen zijn, krijgen wij als Groene Kerk een vergoeding van voor het inzamelen van flessen gebruikt frituurvet. Het bedrag dat wij per volle kliko ophalen besteden wij aan het realiseren van een Groene Kerk en dorp. 

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de toegewezen kliko achter de pastorie naast de Dorpskerk.

Wat kun je inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

Stichting Isabelle
Bovenop de vergoeding die wij als Groene Kerk ontvangen, doneert Green Oil Recycling 10% extra aan een goed doel naar keuze. Zo steunen we niet alleen onze kerken het milieu maar dragen we maatschappelijk ook een steentje bij. Wij hebben ervoor gekozen om dit bedrag te doneren aan Stichting Isabelle.

Wat kun je nog meer doen?
Vraag vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!