Harry Vink: “Nette auto voor een nette prijs”

Tekst: Esselien de Groot
Foto’s: Henk Bohmers

Harry Vink (64) uit Schoonebeek is ruim twee jaar begonnen met een autobedrijf. Sinds maart 2020 is hij te vinden op een uitstekende locatie tussen Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam aan de rotonde bij industrieterrein De Vierslagen.

Op de huidige locatie stond alleen een loods. Inmiddels heeft Harry een sfeervol en representatief kantoor laten bouwen om zo zijn klanten te kunnen ontvangen.

Harry Vink kwam niet uit de autobranche, maar heeft er altijd veel belangstelling voor gehad. Hij vertelt een bijzonder verhaal. “Ik heb 12½ jaar bij de Douane gewerkt en daarna twintig jaar bij de Belastingdienst Ondernemingen. Eind 2008 werd bij mij slokdarmkanker geconstateerd. Na chemokuren en bestralingen is de slokdarm verwijderd. De kanker is dan wel weg, maar ik ben nog steeds chronisch ziek. Ik heb nog steeds beperkingen, maar zag ook mogelijkheden om nog wat te kunnen gaan doen en ben zo mijn autobedrijf gestart. In de voorliggende jaren deed ik naast mijn werk diverse activiteiten, waaronder het aankopen van een vervallen kasteel in Tsjechië die we geheel gerenoveerd hebben.”

Het mooie aan de autohandel vindt hij, dat iedere dag onvoorspelbaar is en dat hij heel veel leuke mensen over de vloer krijgt. In het bijzonder merkt Harry op dat sinds de corona crisis de lokale ‘gunfactor’ toeneemt. “De laatste maanden hebben veel mensen uit Schoonebeek en omgeving een auto gekocht bij ons. Mensen vinden het mooi en gezellig om naast een knetterende houtkachel en een goed kopje koffie weg te rijden in een nette auto van Harry Vink Auto’s. Goed gevoel is hierbij het uitgangspunt. Zo moet het”, aldus Harry Vink. “Leuker kan ik het niet maken.”

Meer weten? Check dan www.harryvinkautos.nl