Het is goed toeven bij De Buur’n

Tekst: Kees Veenstra

Uitstekende naam
De Buur’n bestaat in 2022 twintig jaar. Marc en Johanna Oosterdijk begonnen in 2002 met hun zaak. Eerst als cafe annex ‘feestcafé’. Vanaf oktober 2014, toen zoon Mike en schoondochter Suzanna bij in de zaak stapten, kwam de nadruk meer op het restaurant-gedeelte te liggen. Het is goed toeven bij De Buur’n. Marc: “Onze zaak heeft nu het karakter van een grand café. Gezellig en met goed eten en drinken. Volgens onze gasten lukt dat prima. Ze komen uit de regio, maar ook van Zwolle tot Groningen. Dat zegt natuurlijk wel wat.”

Foto: Joop Robben

Feesten
De Buur’n heeft een uitstekende reputatie opgebouwd wat betreft het organiseren van feesten tijdens de feestweek onder de noemer Buur’npop. Marc: “Geweldig voor het publiek. Wat ik zelf heel mooi vindt is dat de hele familie dan meehelpt om het iedereen naar de zin te maken.”
Een hoogtepunt is de laatste jaren het optreden van Musos op zaterdagmiddag. Marc: “Musos is een grote groep enthousiaste Schoonebekers die samen muziek willen maken. De naam staat voor Muziek Uit Schoonebeek Op Schoonebeek. Bij het optreden tijdens de feestweek gaat het dak er af.” Gevraagd naar de plannen voor dit jaar zegt Marc: “Ons plan was vijf dagen een tent met muziek. We hebben ontzettend ons best gedaan om dat voor elkaar te krijgen. In overleg met de gemeente bleek echter dat we zo enorm veel maatregelen moesten nemen, dat het voor ons uiteindelijk niet haalbaar bleek. Dat doet wel zeer, maar het zat er gewoonweg niet in. Het laat natuurlijk onverlet dat mensen nog steeds heel erg welkom bij ons zijn!”

Tot slot laat Marc nog weten dat zodra het ook maar enigszins mogelijk is, er een evenement met Musos georganiseerd gaat worden.

Foto: Joop Robben