Jan-Roelof Luinge van CNN: “Onze werkzaamheden geven veel voldoening”

Tekst: Esselien de Groot
Foto: Herman van Scheepen

Jan-Roelof Luinge en zoon Jordy Luinge

Cleanservice Noord-Nederland (CNN) is al sinds 1998 gevestigd in Schoonebeek. De eigenaar is Jan-Roelof Luinge. “Ik kom uit een schoonmaakfamilie, dus dit werk is mij met de paplepel ingegoten.”

De werkzaamheden zijn veelomvattend. “We doen natuurlijk de reguliere schoonmaakwerkzaamheden in bedrijfspanden, maar we hebben ook glazenwassers en schoorsteenvegers. Daarnaast verzorgen we de gevelreiniging van woningen en bedrijfspanden”, vertelt Jan-Roelof. Tot de werkzaamheden behoren ook werkzaamheden op een aantal vakantieparken en facilitaire diensten.

De schoonmaakbranche spreekt Luinge uiteraard aan. “Ik wil graag dat de panden er netjes uitzien en dat de kantoren een keurige aanblik geven. Dat geeft veel voldoening. Wij zijn van nature al heel erg opgeruimd.”

Het werkgebied strekt zich uit van grofweg Zwolle tot Gieten. “Ik heb veel klanten in Ommen. Een bouwbedrijf heeft vaak elders projecten, zo kom ik ook in andere delen van Nederland.”

Osmose
Vrij nieuw op het gebied van schoonmaakwerkzaamheden is het gebruik van osmose. Bij dit proces wordt wel water doorgelaten, maar niet de daarin opgeloste stoffen. Dit water wordt gebruikt om zonnepanelen en houtwerk en ramen op hoogte te reinigen. Daarvoor zijn dan geen ladders meer nodig.

Meer informatie staat op de website: www.schoonmaakbedrijf-cnn.nl.