Joe’s Pizza valt in de smaak

Joe’s Pizza aan de Pallert 24 draait inmiddels zo’n drie maanden. Het is het bedrijf van de nog maar 18-jarige Joe Zwart. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want zijn ouders hadden de pizzeria La Luna in Emmen. “Eenmaal in de horeca, altijd in de horeca”, lacht de trotse moeder Lisette. Joe komt regelmatig bij vrienden in Schoonebeek. Zij misten een zaak waar pizza’s, pasta en gyros is te verkrijgen.

De keuze viel op het pand aan De Pallert. Dit pand is heel mooi om te starten met een eigen bedrijf, klein en overzichtelijk. De inrichting is van de hand van Lisette. Met de opening van de zaak werd een grap werkelijkheid. Het blijkt inderdaad een gat in de markt, want de zaak valt in de smaak. Omdat het een afhaalzaak is, is Joe’s Pizza ook tijdens deze coronacrisis geopend. Alles wordt vers bereid. Joe’s ouders, broer en zus staan hem bij in zijn bedrijf, omdat Joe ook nog een studie volgt in Groningen. Dat is een studie op het gebied van multimedia en journalistiek (content creator). Dat komt goed van pas, want Joe kon zo zijn eigen logo en flyer ontwerpen. Joe toont de pizzadoos, waarop het krachtige logo staat afgedrukt. Bovendien is op de doos een QR-code aangebracht. De pizza’s, verkrijgbaar in één maat, worden in de steenoven gebakken. Voor de kinderen is er wel een kleinere variant. Voor de gyros kreeg Joe een oud Grieks recept. “Je moet je natuurlijk wel proberen te onderscheiden”, aldus Joe.

Elke dinsdag is er Pizzadag. De pizza’s van de kaart zijn dan te koop voor 8.50 euro per stuk. Bestellingen kunnen online worden gedaan via 06-360 360 56 of op www.joespizza.nl. Het laatste nieuws staat steeds op www.facebook.com/Joe’sPizzaSchoonebeek.