Johan Holties: “Fruit & Veggies is een echt familiebedrijf”

Jongeren starten project: de groente- en fruitbox

Johan Holties trok op 1 februari 2019 de stoute schoenen aan en startte met zijn bedrijf LOGS Fruit & Veggies en daar heeft hij geen spijt van. Het bedrijf verricht werkzaamheden als op- en overslag en export op het gebied van groenten en fruit. Het is bovendien mogelijk om opslagruimte te huren in het bedrijfspand aan de Bedrijvenweg 11 in Nieuw-Amsterdam.

Het team van LOGS Fruit & Veggies. Foto: Joop Robben

Johan: “Ik werkte eerder bij Haluco met het hoofdkantoor in Bleiswijk en een tweede vestiging in Nieuw­Amsterdam. Dit bedrijf werkte ook in de groente­en fruitbranche. Na een reorganisatie verviel mijn baan en besloot ik zelf aan de slag te gaan:’
In betrekkelijk korte tijd heeft het bedrijf al vaste grond onder de voeten. Inmiddels zijn er drie personen in vaste dienst, is er een pool van jongeren en kunnen studenten stage lopen in het bedrijf.

Familiebedrijf
Het is een echt familiebedrijf. Zoon Arjen studeerde af aan de heao en als afstudeeropdracht maakte hij het ondernemingsplan. Dochter Marieke studeert bedrijfseconomie en is daarnaast regelmatig te vinden in het bedrijf. “Ik verzorg de financiële administratie. Ik doe de facturering, de salaris­administratie en boekhouding”, aldus Marieke. Daarnaast zijn er zo’n tien jongeren uit Schoonebeek die als bijbaan loodswerkzaamheden doen. Jongste zoon Marnix levert ook zijn aandeel. Hij was degene die de naam LOGS bedacht. Johan legt uit: “Hij kwam via onze achternaam Holties op het Engelse woord logs. Marnix werkt regelmatig in de loods en is ook actief in de commercie.”

Foto: Joop Robben

Groente en fruitboxen
Trots is Johan op het initiatief van medewerker Stan Schepers, stagiair Farid Alassani en dochter Marieke.
Zij zijn bezig met een project, waarbij zij wekelijks een goedgevulde groente- en fruitbox met een gevarieerde inhoud kunnen aanbieden. Dat is een mooie aanvulling op de diensten van LOGS.

“We kregen”, vertelt Stan, “regelmatig vragen van bekenden of zo’n groente- en fruitbox mogelijk was. Daarom zijn we daarmee aan de slag gegaan. We bezorgen de boxen op vrijdag in Schoonebeek. Die kunnen tot donderdag worden besteld:’ Dat kan via telefoonnummer 06-41613442. Farid vult aan: “De inhoud van een box is een verrassing. We hebben inmiddels twintig tot dertig wekelijkse klanten en we willen dat aantal laten groeien. We hebben na een tijdje feedback gevraagd aan de klanten, zodat we nog meer aan de wensen kunnen voldoen:’ Farid studeert inter­nationale handel aan het Drenthe College en vindt het mooi om een aandeel te leveren aan dit project.

Naar wens
De bedrijfsactiviteiten lopen goed. Door zijn eerdere werkzaamheden bouwde Johan al snel een vaste klantenkring op. Johan: “We exporteren met name naar Noord-Duitsland, Denemarken en Polen. We zijn sterk in onder andere glasgroente als paprika’s, aubergines, komkommers en tomaten. Het assortiment wordt steeds uitgebreid. Zo hebben we nu ook wortelen en ijsbergsla en allerlei fruit­soorten. We hebben nieuwe leveranciers opgezocht. Die zitten in bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Holland en Venlo. We willen ook regionaal inkopen en dat doen we af en toe. Het is belangrijk om feeling te hebben met de regio. Er wordt hard aan de weg getimmerd aan verdere ontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten. De toekomst wordt met veel vertrouwen tegemoet gezien:’

Foto”Joop Robben