Joldersma Wonen onderscheidt zich van de gemiddelde woonwinkel

Joldersma Wonen aan De Pallert 4 in Schoonebeek is niet alleen bekend in eigen dorp, maar ook ver daarbuiten. Niet verwonderlijk, want de woonwinkel biedt een groot assortiment in diverse prijsklassen, een complete zaak voor een breed publiek.
Het bedrijf werd in 1937 opgericht en bestaat dus al 84 jaar. Na enige tijd kwam er een winkel aan de Europaweg. Joldersma is sinds 1968 gevestigd aan De Pallert. Inmiddels zwaait de derde generatie Joldersma de scepter, de broers René en Erik.

René (l) en Erik Joldersma. Foto: Agnes Bos

Uitbreiding
“In de loop der jaren”, vertelt René Joldersma, “is er veel bijgebouwd en aangekocht. De laatste uitbreiding was in 2017 toen het voormalige super­marktpand bij de zaak werd getrokken:’ De broers zijn maar wat trots dat er nu een woonwinkel van 5.000 m2 staat. “Dat we allebei in het familiebedrijf gingen werken, gebeurde eigenlijk vanzelf. Wij hebben er nooit spijt van gehad, we hebben nog dagelijks werkplezier’, aldus Erik.

Specialiteit
De collectie is enorm. Niet alleen zijn er meubels in allerlei soorten en maten voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Er is een grote keuze in vloeren, raamdecoratie, gordijnen en binnen­zonwering. De broers zijn nog het meest trots op hun service, die zij samen kunnen bieden met hun acht medewerkers; een gedreven team. “Onze specialiteit’: zegt René, “is het geven van passend persoonlijk advies. We hebben een eigen bezorgdienst, stoffeerders, een interieurontwerper en we kunnen 3D-tekeningen maken. Hiermee onderscheiden wij ons van een gemiddelde woonwinkel.”

Omdenken
Toen de winkel dicht moest vanwege de corona­maatregelen zijn we gaan omdenken. Erik: “De klant kon niet bij ons komen, dus gingen wij naar de klant om toch enige omzet te kunnen genereren:’ René vult aan, dat ondanks de coronaperikelen de stoffeerders en de buitendienst (op gepaste wijze) hun werk konden blijven uitvoeren, uiteraard in overleg met de klant. “Dat de mensen door reis­beperkingen hun vakantiegeld op een andere wijze gingen besteden, heeft ons geen windeieren gelegd.”

Meegaan met de tijd

Het is van belang om met de tijd mee te gaan, zo vinden de broers. Joldersma Wonen is natuurlijk op internet te vinden, heeft een Facebookpagina en staat op Linkedin, Instagram en YouTube.
Nu wordt hard gewerkt aan een webshop voor een goede combinatie met de fysieke winkel en de website. De laatste trends uit de woonwereld zijn in de winkel te vinden. Joldersma Wonen – echt een bezoekje waard!