Kerst Event Theaterkoor Ericarré wint Waarderingsprijs 2024

Dinsdagavond 19 maart 2024 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2024 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Van de vier genomineerden behaalde Kerst Event Theaterkoor Ericarré (uit Erica) de meeste stemmen.
Zij wonnen de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,–. De Waarderingsprijs is gemaakt door studenten van NHL Stenden. Met de Waarderingsprijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.


Vier initiatieven
Dit jaar werden er vier initiatieven genomineerd:

 • Kinderboerderij Zwartemeer
  Activiteiten vooral voor kinderen van de basisschool. Op de kinderboerderij is ook een minibieb en een weggeefkast.
 • Kerst Event Theaterkoor Ericarré
  Een jaarlijks kerstevenement op Erica met een sfeervol verlichte route, live muziek en winterse hapjes en drankjes.
 • Huiskamerconcerten en culinaire avonden Nieuw-Amsterdam
  Literaire, muzikale, culturele middagen/avonden tijdens de huiskamerconcerten bijmHerman Hemmen thuis. En ook culinaire avonden.
 • Koningsvliegeren Schoonebeek
  Activiteiten op en rondom Koningsdag voor jong en oud. En ook de jaarlijkse sinterklaasintocht ’s avonds met allemaal lichtjes.

Stemmen
Het is de vijfde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikte. In de maand december 2023 konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente. De jury heeft daaruit vier initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand februari stemmen, digitaal of op papier.


Betrokkenheid
Burgemeester Eric van Oosterhout: “In onze gemeente zijn er veel vrijwilligers die mooie dingen tot stand brengen. Zij zorgen voor verbondenheid en betrokkenheid in hun wijk, buurt of dorp. Wij juichen deze inzet van harte toe en reiken daarom de Waarderingsprijs uit. Dit jaar hebben ruim 1.800 inwoners hun stem uitgebracht. Zo’n 700 meer dan vorig jaar.”