KInderopvang ‘Beleef Natuurlijk’ vestigt zich aan De Pienhoek

Tekst: Esselien de Groot

Inge Voortman-Effing opent medio mei een nieuw onderkomen voor haar Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang ‘Beleef Natuurlijk’ aan De Pienhoek 1. In het volkomen verbouwde pand waren eerder het Groene Kruis en Icare gehuisvest.

Inge is al meer dan 25 jaar werkzaam in de kinderopvang, zij begon als pedagogisch medewerker en groeide uit tot locatieleider. Vijf jaar geleden is Inge aan huis als gastouder begonnen. Met de opening van het gebouw maakt Inge een mooie stap.

Links Inge Voortman en rechts Rineke Tiben. Foto: Jacques Louwes

Huiselijk en veilig
Haar medewerkers zijn Rineke Tiben en Tessa Schonewille. Zij zorgen gezamenlijk voor een fijne, huiselijke en veilige sfeer. “Elk kind verdient een veilige plek in de reguliere kinderopvang, ook kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben”, aldus Inge.

Voor elk kind is tijd voor individuele aandacht en de medewerkers zorgen voor structuur en rust in de groep. In een vertrouwde omgeving kunnen alle kinderen hun talenten benutten en zich verder ontwikkelen. Inge: “Onze kinderopvang sluit goed aan bij de ontwikkeling en beleving van het kind. De kinderen hebben een eigen plek, die rust uitstraalt.”

Avontuurlijke wereld
Kinderen kunnen er iedere dag wat nieuws ontdekken als zij in de avontuurlijke wereld van ‘Beleef Natuurlijk’ stappen. In en rond het gebouw is volop speelgelegenheid. ‘Beleef Natuurlijk’ voelt als een warm bad, ook voor de ouders. De kinderen leren er van elkaar en leren samenwerken. Respect voor mens, dier en omgeving staan centraal. Elk kind beleeft zijn of haar eigen avonturen, want elk kind is anders.
Verder is er aandacht voor kunst, cultuur, muziek en taalontwikkeling, evenals voeding en gezondheid.

Houvast
De medewerkers leven huisregels na, maken afspraken, geven richting en stellen grenzen. Dat biedt houvast en veiligheid voor de kinderen.

Het kinderdagverblijf is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Zij kunnen doorgroeien naar de Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
‘Beleef Natuurlijk’ is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 18.00 uur, verlengde opvang is mogelijk van 6.30-18.30 uur.

Duurzaam
Het pand aan De Pienhoek is volledig gestript en heeft een duurzame inrichting gekregen. “Zo komen er nog zonnepanelen, er is een warmtepomp geïnstalleerd, alles is goed geïsoleerd en er is vloerverwarming aangebracht”, vertelt Inge.
Het gebouw is efficiënt ingericht, zodat de medewerkers altijd zicht hebben op de kinderen.
Meer weten? Kijk dan op de spiksplinternieuwe website www.beleefnatuurlijk.nl. Daarop staan allerlei avonturen, die de kinderen beleven. Ook is er een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/KinderopvangBeleefNatuurlijk. Kinderopvang ‘Beleef Natuurlijk’ is telefonisch bereikbaar via 06-30 97 26 52.