Lintjesregen gemeente Emmen 2022 (met drie Schoonebekers)

Dinsdag 26 regende het weer lintjes in Nederland. Burgemeester Eric van
Oosterhout mocht achttien inwoners uit de gemeente Emmen blij maken met een Koninklijke Onderscheiding. Hij deed dat in de Grote Kerk in Emmen.
Burgemeester Eric van Oosterhout: “Ik ben blij dat we dit bijzondere moment weer samen konden vieren. De gedecoreerden met hun familie en bekenden om zich heen. Zij werden naar de Grote Kerk gelokt met een smoesje. De achttien inwoners hebben jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en hebben het lintje dik verdiend. Zij zijn een voorbeeld voor anderen.”

Achttien Koninklijke Onderscheidingen (waarvan drie Schoonebekers)

Alle gedecoreerden. Foto: Jan Anninga

Dit jaar ging het om 18 lintjes, vier meer dan vorig jaar. In totaal kregen vijf vrouwen en dertien mannen uit de gemeente Emmen een Koninklijke Onderscheiding. De oudste is 91 jaar; de jongste 60 jaar. De 18 personen komen uit verschillende dorpen en wijken uit onze gemeente, zoals Emmen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Weerdinge, Erica en Schoonebeek. Er waren twee echtparen bij die een lintje kregen; Harm en Geesje Gerrits-Boels uit Emmen, Aad en Truus Kieft-Meier uit Emmen.

Mevrouw Lena Reuvers-Beukers krijgt vanwege gezondheidsredenen vanmiddag de onderscheiding thuis uitgereikt. Zij werd net als 16 andere inwoners benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Jan Bartels is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Erica, 26/04/22: Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Reuvers. Foto Jan Anninga

De Schoonebekers

Jan Sibon, met zijn vrouw Roelie en burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers
Kees Veenstra, met zijn vrouw Janny en burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers
Jan Bartels, met zijn vrouw Antje en burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers