Marjan Katuin van DA-Markant:”Het is een veelzijdig vak”

Marjan Katuin geniet dagelijks in haar winkel, DA-drogisterij Markant aan de Europaweg 129.
“Het is een veelzijdig vak, elke dag is anders:’
De drogisterij bestaat al sinds de jaren zeventig op hetzelfde adres. “Ik werkte tien jaar bij Henk en Dinie van Dijk, de vorige eigenaren. Daarna hebben mijn man Freddy en ik de zaak in 1998 overgenomen”, vertelt Marjan Katuin. “Het was destijds ook al een DA-drogisterij. We hebben een tijdje onder de naam DIO Drogisterij gewerkt, maar door fusies werd het weer een DA. Daar ben ik wel blij mee, want je merkt dat de naam de mensen aanspreekt.’

Marjan Katuin . Foto: Bertha Hooijveld

Totaalplaatje

Marjan heeft de ervaring, dat het geven van advies steeds belangrijker wordt. “We hebben veel kennis in huis, dus we kunnen goed advies geven. We ver­kopen allerlei merken en we hebben ook producten op natuurlijke basis, daar kun je mooie dingen mee bereiken. Het resultaat, daar doen we het voor. Het vertrouwen van de klant in ons is natuurlijk heel fijn:’ Bekende merken zijn onder andere Janzen, New Care (voedingssupplementen), Golden Naturals, Pupa, Louis Widmer en Sans Soucis.
“Met deze merken kun je je onderscheiden’: stelt Marjan. Daarnaast zijn er de huismerken van DA. De winkel biedt nog veel meer diensten van de drogisterij. “We hebben een schoonheidssalon, een pedicure, postkantoor, geldmaat, stomerijservice, we maken pasfoto’s en er is schoenreparatie. Er zijn kantoorartikelen en we verkopen loten. We doen hier alles wat in het totaalplaatje past:’ Marjan en haar team willen de mensen graag in het dorp houden.

“Gelukkig is het winkelaanbod in Schoonebeek vrij constant. Wel waren de mensen vroeger meer verbonden aan het dorp. Dat is nu niet meer zo, maar in deze coronatijd wordt toch weer meer lokaal gekocht. Ik hoop, dat mensen waarderen wat er in Schoonebeek is. Meer mensen zouden zich daarvan bewust moeten zijn.”

De kennis met betrekking tot de drogisterij en alle andere diensten is steeds up-to-date, want er is steeds nascholing. Het complete team van Markant bestaat uit acht dames. “Ik ben hartstikke blij met m’n meiden en vind het fijn dat er zo weinig verloop is:’ Zij zorgen regelmatig voor aanbiedingen, acties en demonstraties. Het mag duidelijk zijn: Markant is niet weg te denken uit Schoonebeek.