Max Rahder: het nieuwe gezicht bij Huis-Expert

Tekst: Esselien de Groot
Foto: Huis-Expert

Huis-Expert makelaardij aan de Europaweg 124 krijgt uitbreiding! Naast makelaar Ruud Levelink is nu ook Max Rahder actief. Max begint aan zijn opleiding tot NVM-makelaar en doet reeds praktijkervaring op in het kantoor in Schoonebeek.

Ruud Levelink heeft jarenlange ervaring als makelaar. “Ik kom oorspronkelijk uit de bouwwereld en ben ondertussen begonnen met mijn makelaarsopleiding. Ik startte aan huis in Nieuw-Schoonebeek begonnen als Levelink Vastgoed. Destijds kwam dit pand aan de Europaweg 124 vrij. Het is een mooi pand en ik besloot met mijn compagnon van toen de sprong te wagen. Inmiddels is dat alweer 22 jaar geleden.” Levelink richt zich op de woningmarkt en is actief in het gebied Schoonebeek, Emmen en Coevorden en de rest van Zuidoost-Drenthe.

Huis-Expert is aan- en verkoopmakelaar en doet gratis waardebepalingen “We zijn zeer betrokken bij onze klanten en gaan door tot het uiterste is bereikt. We maken een verkoopplan op maat.”

Levelink was al een tijdje op zoek naar verjonging en die heeft hij gevonden in Max, die tot voor kort in een autobedrijf werkte. “Ruud kwam bij mij voor een auto en zo ontstond het contact.” Ruud voelde zich aangesproken door de werkwijze van Max en vroeg aan hem of hij makelaar wilde worden, want “Als je een auto kunt verkopen, kun je ook een huis verkopen.” Na enig nadenken greep Max deze mogelijkheid met beide handen aan. De regio spreekt hem bijzonder aan. “Ik woon in Emmen en mijn roots liggen tot aan Nieuw-Schoonebeek. Ik heb hier vrienden, dus ik ken de omgeving.”

Nu is het dus tijd voor Max om met de opleiding te beginnen die circa vier jaar in beslag neemt. Ruud Levelink vindt het van het grootste belang, dat Max de opleiding van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) volgt. “Het is de grootste en best georganiseerde makelaarsorganisatie en is eigenaar van Funda.” Bovendien heeft de NVM alle mogelijke data van de woningmarkt voor haar leden beschikbaar. Geen enkele andere organisatie kan hier aan tippen. Daarmee kom je zeer sterk voor de dag bij je opdrachtgevers/verkopers.”

De huidige woningmarkt is wel uitdagend. Max heeft ontdekt dat Huis-Expert als enige makelaar in de regio gebruikmaakt van bieden online. “Belangstellenden kunnen in een bepaalde periode online bieden. Zij kunnen via een code op de site van de NVM zien wat anderen bieden, maar namen komen niet in beeld. Je kunt zelf besluiten om mee te bieden. De verkoper kan meekijken. Daarna wordt gekeken naar de voorwaarden van de kandidaat-kopers en de verkoper beslist uiteindelijk welk bod wordt geaccepteerd. Het is het meest transparante systeem om een huis te kopen.

Max eindigt het gesprek met de woorden: “ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan”

Huis-Expert, Europaweg 124, Schoonebeek, 0524-533255,  www.huisexpert.nl.