Natuurbad De Zandpol binnenkort weer open

Natuurbad De Zandpol kent een lange en deels bewogen geschiedenis. In al die jaren was het natuurbad ook een plek waar veel Schoonebekers hun ontspanning vonden en vinden.
Al vele jaren wordt het bad beheerd door de Stichting Natuurbad De Zandpol. Zij zetten zich met hart en ziel in om dit bad te onderhouden en ervoor te zorgen dat velen uit de omgeving hier kunnen genieten.

foto; Jan Bartels

Helaas wordt de stichting van tijd tot tijd geconfronteerd met vandalisme. Dit jaar was het helaas weer raak toen één van de bruggen in brand werd gestoken en volkomen geruïneerd werd.
Een crowdfundingsactie leverde in no-time ruim voldoende geld op om de brug te kunnen herstellen. PR-man Jan Bartels hierover: “Vanuit het hele land werd spontaan geld overgemaakt, bedragen van 5, tot wel 750 euro werden de afgelopen weken op het noodnummer gestort. In één woord: fantastisch!

De grote driejaarlijkse schoonmaakbeurt van het bad is in overleg met de gemeente Emmen hierop zo snel mogelijk opgestart. In maart werd het hele bad leeggepompt, waarna een grote rupskraan in actie kwam die ervoor zorgde dat de bodem helemaal opgeschoond werd. De grote pomp kon er hierna al snel weer uit. Op dit moment is het bad alweer behoorlijk gevuld met superschoon water. We denken dat eind april/ binnen een aantal weken het bad op natuurlijke wijze door de zes wellen (natuurlijke bronnen) weer gevuld zal zijn. Als het weer/de zon een beetje meewerkt, betekent dit dat begin mei weer heerlijk gezwommen kan worden in ons prachtige Natuurbad De Zandpol.”

Als u meer wilt weten over het zwembad, kijk dan eens hier: https://www.natuurbaddezandpol.nl/. Meer weten over de geschiedenis van het natuurbad? Kijk dan op deze bij ‘Historie