Flora & Fauna

Rondom Schoonebeeek is veel flora & fauna (lees: natuurschoon) te vinden. Daar hebben we een aantal fraaie albums voor gemaakt.. We zijn nog volop bezig mert het maken van foto’s en daarna het vullen van de albums. Dat kost de nodige tijd, maar we hebben alvast twee albums voorlopig gevuld. Valt er toch iets te zien. Onder alle albums vindt u een korte toelichting per album.

Berebosje

Schoonebeker Diep

Kloosterbos

Vanaf het water

F&F Diversen


Schoonebeker Diep
Bij de Schoonebekers beter bekend als ‘De Stroom’. Een geliefde omgeving voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Meer tekst is niet nodig, de foto’s doen de rest.

Berebosje
Fotograaf Henk Bohmers hierover: “Voor mij is één van de mooie plekjes in Schoonebeek het Berebos (Berenbos), een klein bos aan de Oldenhuis Gratemaweg. Vooral in de herfst is het daar mooi. Door de beuken, eiken, berken en een enkele krentenboom zijn hier mooie herfstkleuren te zien. Ook levert dit een grote diversiteit aan paddenstoelen op, alhoewel hier de laatste drie jaar door de droogte een verarming in zit. In het bos zit ook een klein vennetje, waar in 2020 voor het eerst  een grauwe gans broedde.
Bijna mijn hele leven ken ik dit bosje onder de naam ‘het Berebos’. Waar die naam weg komt weet ik niet. Is de naam er gekomen doordat de kinderen er vroeger speelden (ook nu nog)? Of is het een verbastering van ‘Berends bos’? Ik kan me echter ook voorstellen dat hier vroeger in dit bos een varkensbeer liep van een boer. De beuken en eiken die hier staan zijn goed voedsel voor varkens. Wie weet waar de naam vandaan komt?”

Kloosterbos
Het Kloosterbos is gelegen aan het Schoonebeker Diep. Onze fotografen gaan nog zorgen voor een aantal mooie foto’s..

Dieren in het wild
In de buurt van Schoonebeek zijn meer dan genoeg dieren in het wild te vinden. Die zie je natuurlijk niet zomaar. Wel via het Dorpsportaal! Onze fotografen gaan nog zorgen voor een aantal mooie foto’s..

Vanaf het water
De natuur ziet er heel anders uit als je dat vanaf het water bekijkt, Maar ja, doe dat maar eens. Onze fotografen deden dat en gaan nog zorgen voor een aantal mooie foto’s..

Diversen
Wat is er nog meer te zien in de flora & fauna in Schoonebeek en omgeving? Onze fotografen gaan nog zorgen voor een aantal mooie foto’s..