Natuurschoon

Rondom Schoonbeeek is veel natuurschoon te vinden. Daar hebben we een aantal albums van gemaakt. Let wel, dit is een voorlopige en enigzins ruwe selectie. We gaan er de komende tijd nog volop mee aan de slag.

Schoonebeker Diep
Bij de Schoonebekers beter bekend als ‘De Stroom’. Een geliefde omgeving voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Meer tekst is niet nodig, de foto’s doen de rest.

Berebosje
Fotograaf Henk Bohmers hierover: “Voor mij is één van de mooie plekjes in Schoonebeek het Berebos (Berenbos), een klein bos aan de Oldenhuis Gratemaweg. Vooral in de herfst is het daar mooi. Door de beuken, eiken, berken en een enkele krentenboom zijn hier mooie herfstkleuren te zien. Ook levert dit een grote diversiteit aan paddenstoelen op, alhoewel hier de laatste drie jaar door de droogte een verarming in zit. In het bos zit ook een klein vennetje, waar in 2020 voor het eerst  een grauwe gans broedde.
Bijna mijn hele leven ken ik dit bosje onder de naam ‘het Berebos’. Waar die naam weg komt weet ik niet. Is de naam er gekomen doordat de kinderen er vroeger speelden (ook nu nog)? Of is het een verbastering van ‘Berends bos’? Ik kan me echter ook voorstellen dat hier vroeger in dit bos een varkensbeer liep van een boer. De beuken en eiken die hier staan zijn goed voedsel voor varkens. Wie weet waar de naam vandaan komt?”

Kloosterbos
Het Kloosterbos is gelegen aan het Schoonebeker Diep. Foto’s en meer tekst volgen nog.