Nederlands kampioen Arjen Holties gehuldigd

 Persbericht huldiging sporter Arjen Holties fotograaf Bennie Wolbers.

Op woensdag 31 januari huldigde wethouder Pascal Schrik menner Arjen Holties (25) uit Schoonebeek.
Op 16 & 17 september 2023 vond het Nederlands kampioenschap plaats bij het Hippisch Centrum Exloo. Holties werd hier Nederlands Kampioen Mensport tweespan paard in de klasse middel en komt uit voor de Menvereniging Achter ’n Bos.


De ouders van de heer Holties hebben altijd paarden aan huis gehad. Jaarlijks worden daar veulens geboren die rond de leeftijd van 3 jaar worden klaargemaakt voor het gebruik voor de wagen of onder het zadel. Omdat zijn ouders jaarlijks meerdere paardensportevenementen bezochten is Arjen Holties via via zo in de sport gerold. Rond zijn dertiende levensjaar is hij actief gaan deelnemen aan wedstrijden.


De weg naar het kampioenschap
Er is zeer intensief getraind met een trainer zo’n 2-3 keer per week. Daarnaast zijn de specifieke onderdelen getraind door onder andere een vaardigheidsparcours van een grote wedstrijd na te bouwen.
Arjen zegt zelf: “Het is de kunst om ondanks de wil tot presteren zo rustig mogelijk te blijven en te blijven focussen op de te verrichten prestaties. Daarnaast komt er ook doorzettingsvermogen bij kijken om in alle weersomstandigheden te trainen, maar ook niet op te geven als de training/wedstrijd niet gaat zoals gewenst. Ook is analytisch vermogen en inzicht nodig voor onze sport om zo de juiste keuzes te maken qua tactiek.”


Teamsport
Arjen Holties heeft het niet allemaal alleen gedaan, maar is afhankelijk geweest van een heel team die hem ondersteund heeft bij het behalen van zijn doelen. Zo zit er naast hem altijd nog iemand achter op de wagen, de groom. En ook zijn ouders, zus en mensen uit zijn omgeving helpen hem met de voeding en de training. Een echte teamsport dus.