Pop up informatiepunt ‘Emmen geeft Energie’ open voor alle inwoners

Alle Emmenaren kunnen vanaf woensdag 2 februari 2022 in de pop up ‘Emmen geeft Energie’ terecht met al hun vragen over het besparen van energie. Dit informatiepunt is geopend in de bibliotheek in het centrum van Emmen en Klazienaveen. 

Wethouder René van der Weide: “We merken dat veel inwoners energie willen besparen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid, maar dat ze niet altijd weten waar ze moeten beginnen. Met de pop up informatiepunten in de bibliotheken kan iedereen binnen lopen en zijn vragen stellen of advies krijgen van een vrijwillige energiecoach”.  

Voor tips en advies 

In de bibliotheek vinden Emmenaren alle informatie om te kunnen besparen op hun energierekening. Energiecoaches geven tips en advies om zelf aan de slag te gaan en zijn op de hoogte van subsidie- en financieringsmogelijkheden.  

Openingstijden 

De pop up is iedere woensdag in Klazienaveen geopend van 13 tot 15 uur en op vrijdag in Emmen  van 10 tot 12 uur. Kijk voor meer informatie op www.emmengeeftenergie.nl. 

Landelijke regeling 

De pop up is mogelijk gemaakt uit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), een  landelijke subsidieregeling, die helpt huiseigenaren om energie te besparen.