Witlof Quiche

Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg voor hartige taart
Klontje boter
5 eieren
1 potje crème fraiche (250g)
Peper 
Zout
350 g Gehakt 
6 grote stronken witlof
200 g Geraspte kaas 
400 g (kastanje) champignons 
150 g Parmaham 
Brie

Bereidingswijze:
Vet als eerste een springvorm in met een beetje boter en bekleed hem daarna met de bladerdeeg. Let op! de randjes onderin goed afdichten. Prik in de bodem met een vork een aantal gaatjes. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de springvorm even in de oven, ongeveer 5 minuten.

Snij ondertussen de witlof in repen en bak deze in een pan half gaar. Bak in een andere pan het gehakt rul en bak de champignons. Als er nog vocht bij de witlof zit giet dit dan af en meng het gehakt, de champignons en de witlof met elkaar. Het geheel kun je nu in de springvorm verdelen. Stop hier tussenin de plakjes parmaham en leg er een aantal plakken brie bovenop.

Roer in een kom de eieren, de crème fraiche en het geraspte kaas goed door elkaar. Snufje peper en zout erbij en giet het over het witlof mengsel heen. 

Zet vervolgens de taart in de oven en bak hem 30 – 40 minuten bij 180 °C. 

Foto: Gonnie Heidemans

Eet smakelijk!!