Reclame op rotondes zorgt voor een betere uitstraling

De gemeente Emmen gaat op 27 gemeentelijke rotondes ruimte voor reclame bieden. In augustus start de zoektocht naar een exploitant die reclame op rotondes wil verkopen. Dit moet worden aanbesteed. Met de opbrengsten van de reclame op rotondes worden de rotondes mooier en groener ingericht en beheerd.

De rotondes van de gemeente Emmen zijn in trek bij regionale ondernemers die er graag willen adverteren. Tot nu toe was hier geen beleid voor. Op iedere rotonde kunnen vier reclameborden worden geplaatst. Voor de groene inrichting van de rotondes wordt verschil gemaakt tussen stedelijk gebied (Binnen de bebouwde kom) en landschappelijk gebied. In het stedelijk gebied wordt veel gebruik gemaakt van kleurrijke accenten in de bloemen. Denk aan siergrassen, rozen, sierheesters, etc. In het landschappelijk gebied wordt gebruik gemaakt van bloemrijke kruidenmengsels, grassen en bomen.

Wethouder René van der Weide: “Het is al langere tijd een wens om de ruimte op rotondes effectief te benutten voor reclame-uitingen. Door de opbrengsten hiervan in te zetten voor inrichting en onderhoud van de rotondes krijgt ons openbaar gebied een betere uitstraling. Met name bij toegangswegen willen we met nette rotondes, waarmee we meteen een visitekaartje afgeven. Hoe kunnen we dat nou beter doen dan een combinatie te maken tussen een nette, veilige inrichting en het promoten van regionale bedrijven?”