Slagerij De Pallert: een lust voor het oog

Tekst: Esselien de Groot
Foto’s: Jan de Jonge en Joop Robben

Slagerij de Pallert is in augustus alweer vijf jaar gevestigd aan de Pallert 28, een mooie plek in het winkelcentrum in het hart van Schoonebeek. De eigenaren zijn Jan Mink en Gea Jeuring. Zij deden eerder al veel ervaring op in de supermarkt, slagerij en slachterij.

Jan Mink en Gea Jeuring: “Veel mensen nemen onze Schoonebeker schnitzels mee naar vrienden en familie door het hele land.”

Vijf jaar geleden besloot het paar om in Schoonebeek een winkel te beginnen. “Voorheen”, vertellen Jan en Gea, elkaar aanvullend: “waren hier drie winkels. Dat waren een kledingzaak, een lingeriezaak en het deel waar nu de pizzeria zit. Ook waren er in vroeger tijden een schoenenwinkel, slijterij en juwelier gevestigd.”
De winkel werd verbouwd en zo werd met de winkel gestart. Een ideale plek, want de Pallert is de enige ambachtelijke slagerij in Schoonebeek. Naast Jan en Gea werkt ook de dochter van Jan mee in de zaak.

Geselecteerde boeren
“Wij hebben”, aldus Jan, “vlees van geselecteerde boeren in Nederland. De koeien hebben alle ruimte en worden met aandacht verzorgd. Dat resulteert in mals vlees.” Een bijzonderheid is de Schoonebeker schnitzel. Gea: ‘Die is gemaakt van speklap en smaakt als een schnitzel. Die valt bijzonder in de smaak, want velen nemen de schnitzels mee naar vrienden en familie door het hele land.” De worsten maken ze zelf en ook de schenk, het nagelhout en de droge worst worden ambachtelijk gemaakt.

Ruim assortiment
In de prachtige, zeer verzorgde winkel, een lust voor het oog, worden daarnaast wat groente en aardappelen verkocht. Het gaat hierbij om gemaksartikelen, dus die zijn kant en klaar. Daarnaast zijn er maaltijden te koop. Iedereen kan er verder terecht voor allerlei buffetten, zoals hapjes, schnitzels, oosterse maaltijden en stamppotbuffetten. Er zijn verder diverse soorten Smulsteen. De met vlees en groente gevulde steen word op Bulgaarse wijze in de oven gegaard. Ook is er keuze uit enkele soorten partypannen, gourmetschotels, en hapjesschotels.

Jan en Gea heten hun klanten uiteraard van harte welkom. Wie tevoren meer wil weten over het assortiment kan een kijkje namen op de website.

Slagerij de Pallert, Pallert 28, 0524-223352, info@slagerijdepallert.nl, www.slagerijdepallert.nl.