Slomp Techniek BV: van vele markten thuis

Slomp Techniek BV is inmiddels een bekende naam in Schoonebeek en wijde omgeving. Robert Slomp startte het bedrijf in 2011 naast zijn baan bij een landbouwmechanisatiebedrijf. In 2016 heeft hij zijn baan opgezegd en is hij zich fulltime op het bedrijf gaan richten. Sinds 2021 is het bedrijf gevestigd aan de Industrieweg op bedrijventerrein De Vierslagen.

Techniek is een breed begrip, dat blijkt ook bij dit bedrijf. “We verrichten onderhoudswerkzaamheden in de landbouw- en industriesector. Naast het onderhoud verrichten we ook draai- en freeswerkzaamheden. We beschikken over verschillende machines”, aldus Robert. De klanten van Slomp Techniek bevinden zich voornamelijk in Nederland en het grensgebied in Duitsland. Daarnaast is er een klant uit Suriname, die regelmatig een beroep doet op Slomp Techniek.

Al op jonge leeftijd was Robert altijd aan het sleutelen, onder andere aan oude bromfietsen. Hij was daarvoor veel te vinden op een boerderij in Schoonebeek. Hij volgde een opleiding voor machinebankwerker fijnmechanisch. Vervolgens werkte hij bij een landbouwmechanisatiebedrijf in Erica waarvoor hij ook wel eens draai- en freeswerk deed. Robert begon het bedrijf aan huis waar hij zijn eerste medewerker, Willem Arts, heeft aangenomen. In 2020 heeft Robert het pand aan de Industrieweg gekocht, waar nog wel veel aan moest gebeuren. Stefan Hans en Bob de Lange zijn hier ook in dienst van het bedrijf gekomen. Inmiddels staat er een mooi bedrijf en de werkzaamheden breiden zich verder uit. Een draaier en freezer zou nog welkom zijn. Ook in deze sector is het vinden van goed personeel lastig. “Je zou geluk kunnen hebben met een leerling, die graag bij het bedrijf in dienst wil blijven.”

“En, heel belangrijk”, vertelt Robert, “mijn gezin en familie helpen vaak mee. Het is fijn dat zij achter mij staan.”

Zoals gezegd biedt Slomp Techniek een scala van diensten, namelijk: metaalbewerking, industriële diensten, landbouwmechanisatie, machinebouw en allerlei projecten. Kijk daarvoor eens op de website van Slomp Techniek.

Slomp Techniek B.V.

Industrieweg 37 Schoonebeek

06-12201376; info@slomptechniek.com