Succesvolle verhuizing Hekmans Boo!

Onder grote publieke belangstelling is de Hekmans Boo, bestaande uit twee gebouwen, zeer succesvol verhuisd naar hun nieuwe tijdelijk locatie op het EMCO-terrein in hartje Schoonebeek.
Het werd een spectaculaire operatie en vooral ook een geweldige prestatie dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsors en vele vakmensen. Kortom: topklasse!

Foto: Jan Anninga

De verhuizing begon om 10.00 uur op de (nu) oude locatie van zuivelfabriek A-ware ‘op Vlieghuis’, gemeente Coevorden. Goed 12.00 uur zette de indrukwekkende stoet zich in beweging naar de Klaassensweg op de grens van de gemeente Coevorden en de gemeente Emmen. Daar werd halt gehouden voor de officiële overdracht door wethouder Jeroen Huizing van Coevorden en burgemeester Eric van Oosterhout. Nadat deze ‘plechtige happening’ zette de stoet zich in beweging richting Schoonebeek. In het dorp waren vele inwoners uitgelopen om getuige te zijn van dit prachtige schouwspel. Rond half drie werden beide geraamtes met een kraan van de dieplader op hun huidige plek gehesen. Wat de definitieve bestemming wordt is nog onderdeel van het nodige denk- en overlegwerk. De eerste stap is echter gezet: Hekmans Boo is terug in Schoonebeek! Het kan alleen nog maar mooier worden.

Veel foto’s gaan nog volgen op deze site! Klik op onderstaande foto en kijk naar de uitzending van het programma ‘Drenthe Nu’ van RTV Drenthe die er een reportage over maakte.

Foto; RTV Drenthe