Top Therapieën: een mooie plek in Medisch Centrum Schoonebeek

TOP-Therapieën is sinds een half jaar gevestigd in Medisch Centrum Schoonebeek aan De Mente 2. Huisarts Aziz Al Cheikh kocht in 2018 de voormalige gereformeerde kerk. De praktijk werd in 2020 geopend. De huisarts wilde graag de mogelijkheden van het pand uitbreiden. Zijn oog viel op TOP-Therapieën, al sinds 2008 gevestigd in Nieuw-Amsterdam. Hij zocht contact met de eigenaren André Pat en Tom Schepers. “Toen hij vroeg of wij onze praktijk wilden uitbreiden naar Schoonebeek was de zaak snel geregeld”, vertelt André Pat.

Hij en zijn compagnon Tom zijn blij, dat dit pand weer een mooie bestemming heeft. “Het is dapper van de huisarts en een mooie stap voor het dorp.” Zo betrok TOP-Therapieën de bovenetage van de voormalige kerk en heeft er een kantoor, een ruime oefenzaal en drie behandelkamers ingericht. Natuurlijk is de praktijk via een lift bereikbaar. In voorkomende gevallen is huisbezoek mogelijk. De vaste gezichten in Schoonebeek zijn André Pat en Marlou Scherpen. Daarnaast bestaat de praktijk nog uit vijf fysiotherapeuten, een administratief medewerkster en een interieurverzorgster.

De praktijk van Pat en Schepers biedt vele behandelmethoden, zoals fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, echografie en shockwave. Het complete scala staat op www.toptherapieen.nl. De meeste cliënten komen vaak rechtstreeks, maar ook via verwijzing door de huisarts of het ziekenhuis. André en Tom vertellen, dat fysiotherapie met name onder de aanvullende verzekering valt, maar dat daarin wel een verandering wenselijk is. “Graag zouden we zien dat fysiotherapie meer in de basisverzekering gaat vallen, zodat iedereen de juiste behandeling krijgt voor zijn of haar klachten.