Turfcafé richt zich weer op feesten en partijen

Tekst: Esselien de Groot
Foto’s: Hennie Lubbers

Het Turfcafé aan de Kanaalweg 18 in Schoonebeek keert terug naar het vertrouwde aanbod van feesten en partijen.

“Vorig jaar tijdens de eerste lockdown was onze agenda in één keer helemaal leeg. Toen de horeca op 1 juni vorig jaar weer open mocht, bleven de boekingen eerst nog uit. Daarom hebben we ons toen gericht op zakenlunches en met het aanbieden van à-la-cartediners”, vertelt Vera Lunenborg, samen met haar vriend Phlip Been de eigenaar van het Turfcafé.

Na de tweede lockdown nam het aantal boekingen voor feesten en partijen weer toe, dat gold ook voor de catering. Daarom is besloten de restaurantactiviteiten weer af te stoten. “In september hebben we alweer diverse trouwerijen. Jammer is wel dat livemuziek op dit moment (begin augustus, -red.) niet is toegestaan, maar dat kan inmiddels veranderd zijn.”

Lastig om iets te organiseren
Vera vertelt, dat de gezamenlijke horeca in Schoonebeek best goed samenwerkt. “Maar het is in deze tijd lastig om iets te organiseren. Het is vooralsnog onduidelijk wat wel en niet mag.”

Het Turfcafé is gevestigd in de voormalige turfstrooiselfabriek van de familie Veldkamp, opgericht in 1926. In 1978 werd de fabriek verbouwd tot horecabedrijf dat zich kenmerkt door een gemoedelijke sfeer.

Meer weten? Kijk dan op www.turfcafe.nl