Loopgroep Schoonebeek

Wij zijn Loopgroep Schoonebeek, de club voor hardlopen en wandelen in Schoonebeek en omgeving. Nu we in Schoonebeek een nieuw medium hebben, wilden wij van de gelegenheid gebruik maken om ons eens opnieuw voor te stellen. Af en toe loopt er een groepje mensen met blauwe jasjes door het dorp, dat zijn wij dus.

Wat doen we?
Op dinsdag- en donderdagavond trainen we van 18.45 uur tot 19.45 uur onder leiding van een gediplomeerde trainer. Er worden gezamenlijke of individuele doelen gesteld, op basis waarvan we in een periode volgens een loopschema trainen. Trainingen variëren dan qua inhoud. Ze bevatten bijvoorbeeld loopscholing, intervaltrainingen en duurlopen.

Laagdrempelig
De trainingen zijn geschikt voor ieder niveau: Begin je met de eerste meters, moet je je eerste 5 km nog lopen, of wil je komend jaar een marathon lopen? Bij de club is altijd wel een loopmaatje te vinden, waar je mee op kunt lopen of waar je je aan op kunt trekken. De trainers hebben voor iedereen een geschikt programma. Belangrijkste is dat je begint, dat is de eerste stap.

Maar lopen kan ik toch net zo goed alleen?
Hoewel het uiteindelijk een individuele sport is, word je juist door samen te trainen sterker. Al is het alleen maar om een extra stok achter de deur te hebben om ’s avonds toch de hardloopschoenen aan te trekken ook al is het geen lekker weer. Na afloop heb je toch de voldoening van een fijne training.

Sfeer
We zijn een actieve club, maar we houden natuurlijk ook van wat gezelligheid daaromheen. We organiseren zelf jaarlijks een run tijdens de feestweek in het laatste weekend van augustus, de Zandstrooisterloop, en daarnaast gaan we ook graag met veel leden naar lokale of landelijke runs. De run staat dan op plaats 1, maar daarna is er toch zeker tijd voor een derde helft (zoals dat in de voetbalwereld heet): gezelligheid met wel/geen borreltje na afloop hoort er ook bij.

Onze wandelgroep traint op maandag- en woensdagavond van 18:30 uur tot 19:45 uur (vanaf sportpark De Kampen, kantine SVV’04). Ook  de wandelgroep staat onder leiding van een gediplomeerde trainer. De hardlooptrainingen vinden plaats op de (verlichte) Geert Niers-loopbaan (ook op het SVV’04-voetbalterrein) of op de weg. Wil je een keer meetrainen, laat het ons weten door een mailtje te sturen naar secretariaat@loopgroepschoonebeek.nl of kom eens langs op locatie.