Motor Club Schoonebeek

Ben jij een Motorrijder?
Of wil je een motorrijder worden ?

Dan wil ik je voorstellen aan de MotorClub Schoonebeek, kortweg de MCS. Denk nou niet meteen bij het woord motorclub aan mannen in leren jas en spijkervest. Nee, de MCS is een club van mensen van allerlei pluimage met een gezamenlijke hobby:

  • Motorrijden en alles wat daarom heen hangt. De club bestaat onderhand al meer dan dertig jaar en heeft plaats voor alle soorten motorrijders, van de echte ‘kilometervreter’ tot aan de ‘mooi weer-rijder’ en van de ‘buikschuiver’ tot aan ‘opa’s plof’.

Wij organiseren elk jaar vanaf maart tot november ongeveer zestien tourritten met verschillende karakters: de ‘lazy zondagmiddagrit’ met een gemiddelde lengte van 150 km tot de echte ‘zadelpijnritten’ van meer dan 350 km of een mooie woensdagavondrit en zelfs één keer per jaar een motorweekendrit. En natuurlijk is er elk jaar tijdens de feestweek de motor avond 4-daagse, waar we elke avond een mooie rit organiseren naar de vier windstreken en waarbij iedereen welkom is.

Tijdens de tourritten zijn er verschillende groepen waar je naar keuze kunt meerijden. Vaak hebben wij een defensief en een sportief rijdende groep. Elke groep heeft een voorrijder, zodat je alleen maar hoeft te volgen en je kunt genieten van de mooie route. Mocht je echter een navigatietoestel op je motor hebben en je wilt actief mee navigeren, dan is het ook mogelijk om de route te downloaden en via je eigen navigatie te rijden. Zoals je ziet is er voor elke type motorrijder beginnend of ervaren wel plaats.

Motorrijden is een hele mooie hobby, waarbij het in een groep rijden er nog een extra dimensie aan toevoegt. Om nog maar te zwijgen over het gezellig nazitten en met gelijkgestemden sterke verhalen vertellen bij het soms denkbeeldige kampvuur.

Mocht je nu denken ‘dat lijkt mij wel wat’ en je wilt een keer meerijden, dan ben je bij deze van harte uitgenodigd. Ons vertrekpunt is altijd café Dorgelo in Schoonebeek.

Onze touragenda is te vinden op onze site of op onze facebookpagina “Motorclub Schoonebeek” en op de activiteitenkalender van het Dorpsportaal.

Aan het meerijden voor een keer zit geen enkele verplichting, je bent gewoon van harte welkom. Mocht je nou vaker mee willen rijden en niet meteen lid willen worden dan word er wel inschrijfgeld van je gevraagd en is het zo dat je vaker mee wilt rijden dan kun je lid worden.
Het jaarlidmaatschap kost € 42,00 en dan kun je vrij meerijden en krijg je als bonus dat je welkom bent op de jaarlijks georganiseerde feestavond waar het afgelopen motorjaar onder het genot van een hapje en drankje uitgebreid geëvalueerd wordt.

Met vriendelijke groet en misschien tot binnenkort,

Motorclub Schoonebeek
Harry Jager (voorzitter)