Stichting Kinderkamp Zuidoost Drenthe


Wij zijn Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Jaarlijks organiseren we een zomerkamp voor basisschoolkinderen die rond de armoedegrens leven en uit een kwetsbare situatie komen.

Als vrijwilligers vinden we het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om nieuwe ervaringen op te doen en vooral hierbij veel plezier hebben. We bieden ze een actief en cultureel kamp aan. Het is belangrijk dat iedereen mag zijn zoals hij is. We bestonden in 2020 vijftig jaar en zijn volledig afhankelijk van giften.

Het kamp is ieder jaar 5 dagen tijdens de zomervakantie. De kinderen en de vrijwilligers overnachten in een kampeerboerderij. De kinderen worden verdeeld in vijf groepen, met elk twee groepsleiders. Deze groepen zijn tijdens het kamp de vaste basis voor de kinderen. Hun eigen groepsleiding is voor hen het eerste aanspreekpunt.

Elk jaar bedenkt de Programmaploeg een nieuw thema. Zij zijn altijd heel fanatiek om dit als rode draad door de hele week heen te vlechten. De activiteiten, namen van de groepen, het eten en alle verkleed acts worden aangepast aan dit thema. Elk jaar wordt er weer een gevarieerd programma aangeboden met verschillende activiteiten. Plezier, humor, sportiviteit en creativiteit staan hierbij centraal.

Naast de groepsleiding bestaat het kamp nog uit een fantastische en onmisbare Keukenploeg. De kookoma’s verzorgen de hele week het gezonde en gevarieerde eten. Zij zijn bovendien belangrijk voor kinderen die een arm om hun schouder nodig hebben en hebben altijd hun ‘oma’ liefde klaar staan.  

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website