Viering van 75 jaar voetbal in Schoonebeek

Een bericht van de projectgroep

Dit jaar bestaat het voetbal in Schoonebeek maar liefst 75 jaar, een feit dat een aantal partijen niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Stichting De Spiker, SVV’04 en Schoonebeek in Actie organiseren daarom dit jaar het project ’75 Jaar Voetbal in Schoonebeek’. Weer een mooi staaltje van samenwerking in ons dorp.

Op 1 juni 1947 werd v.v. Minjak opgericht en daarmee werd een officiële start gegeven aan het voetbal in Schoonebeek. Later werd dat van een impuls voorzien door de oprichting van Sc. Oranje in 1958 en na bijna veertien jaar Jeugdcombinatie Oranje/Minjak werd het in 2004 één geheel met de oprichting van SVV’04. Wat een rijke geschiedenis heeft dit opgeleverd!

De trein loopt
Op donderdag 10 februari is een projectgroep mensen, bestaande uit Harrie Kramer, Herman Klaassen, Henry Eisen, Chris Butterhof, Roelie Vrielink, André Pat, Herman Meppelink, Kees Veenstra en Nico Klingenberg, voor het eerst bij elkaar geweest om te brainstormen over de opzet en inhoud van het evenement.
Er zijn veel ideeën op tafel gekomen en van daaruit is een eerste richting bepaald. Deze richting wordt in de loop van februari besproken binnen de drie organisaties. Daarna volgen nieuwe stappen.

Expositie
Zeker is al wel dat er een expositie komt. Er is al heel wat fotomateriaal beschikbaar binnen SVV’04 en bij enkele individuen zijn ook nog een aantal ‘relikwieën’ (shirts, vlaggen, vaantjes, boekjes en nog veel meer) uit vervlogen tijden beschikbaar. Kortom, er ligt al een basis. Op dit moment is een scanteam van negen mensen wekelijks bezig om alle beschikbare foto’s te scannen.

Ophaalactie” komt eraan
Naast wat SVV’04 zelf in bezit heeft, denken we dat er nog veel meer prachtig materiaal ‘onder de mensen’ zit. Daarom starten we binnenkort een ‘Ophaalactie’. Op korte termijn kunt u daar alle nieuws over verwachten. Tip: Misschien kunt u alvast eens in uw eigen archief duiken om te kijken wat u aan historisch voetbalmateriaal (waaronder foto’s) in huis heeft.

Meer informatie
Via verschillende media, waaronder natuurlijk het Dorpsportaal, gaan we de komende tijd alle informatie geven over dit evenement. Natuurlijk is het laatste nieuws ook steeds te lezen op de websites van SVV’04 en Schoonebeek in Actie.

Eén ding is wat ons betreft zeker, dit wordt een prachtig evenement.

De Projectgroep