Wethouder Schrik opent nieuwe vaste hardlooproutes

Op zondagochtend 7 januari opende wethouder (en Schoonebeker) Pascal Schrik officieel de nieuwe vaste hardlooproutes in de gemeente Emmen. Schoonebeek had de primeur, waarbij aansluitend de 4 Mijl-route werd gelopen door ongeveer 100 hardlopers. Daaronder ook de wethouder zelf. De routes voorzien duidelijk in een behoefte. In Schoonebeek heet de route ‘Olieveldroute’.

Vanaf deze zondag zijn binnen de gemeente Emmen negen vaste hardlooproutes beschikbaar. Die zijn te vinden in Schoonebeek, Klazienaveen en Emmen. Elke kern kent drie routes: 21 km, 10 km en 4 mijl.
Op zondag 4 februari om 10.00 uur volgt de officiële opening van de 10 kilometer in Parc Sandur en op zondag 3 maart om 9.00 uur de 21,1 kilometer in Klazienaveen. Hardlopers van alle verenigingen zijn dan welkom om de routes te komen lopen.

Het idee voor deze routes is ook van wethouder Pascal Schrik. Vervolgens hebben de Loopgroep Schoonebeek, de Loopgroep Klazienaveen en de Sperwers uit Emmen samen met het Recreatieschap Drenthe en de gemeente de routes uitgewerkt. De gemeente heeft de routes financieel mogelijk gemaakt. De routes zijn voorzien van aanwijzingsbordjes, waarbij elke afstand haar eigen kleur heeft (respectievelijk rood, groen en blauw). Om de kilometer hangt straks een bordje waarop ook de kilometers af te lezen zijn.  Bij ’t Aole Gemientehoes komt een hardlooppaneel met informatie en over en kaarten van de routes.