Zaterdag 12 maart om 11.00 uur in Emmen: Samenkomst voor vrede in Oekraïne

De gemeente Emmen doet zaterdag mee aan de Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne. Aanstaande zaterdag 12 maart om 11.00 uur is er een korte samenkomst op het Marktplein voor de Grote Kerk. Burgemeester Eric van Oosterhout houdt een toespraak. Enkele Oekraïense studenten van Stenden Hogeschool vertellen hun verhaal. Ook is er muziek en een minuut stilte.  Iedereen is welkom om te laten zien dat Emmen massaal achter de inwoners van Oekraïne staat.

Oproep aan alle inwoners
Inwoners, instellingen en bedrijven uit de hele gemeente worden opgeroepen om zaterdag ook hun steun te betuigen. Dat kan door naar de bijeenkomst te komen, maar bijvoorbeeld ook door een vlag uit te hangen of een poster voor het raam te hangen. Of gebouwen te verlichten. Het gemeentehuis en de Grote Kerk worden dit weekend verlicht met de blauw-gele kleuren van de Oekraïense vlag.

Opvang vluchtelingen
Samen met de Drentse gemeenten en de Veiligheidsregio Drenthe is de gemeente Emmen bezig om plekken te vinden om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Hierover volgt later meer informatie