Eigenaren Anholts: “Bezoekers waarderen onze gastvrijheid”

Thermen & Beautycenter Anholts aan de Europaweg bestaat reeds 28 jaar. Riet Anholts en haar man Marinus Sliekers begonnen destijds het bedrijf, inmiddels zijn dochter Ilse en haar man Geert Gielen de eigenaren.

Ilse volgde de Heao-opleiding en hielp al regelmatig mee in het bedrijf. “Ik ben er blijven hangen en heb diverse vakgerichte diploma’s behaald.” Geert werkte bij een schildersbedrijf en besloot in 1996 toe te treden tot het bedrijf. Sinds 2009 zijn Ilse en hij volledig eigenaars.

“Duidelijk is dus dat het bedrijf stabiliteit heeft. Anholts kent een breed aanbod. We hebben niet alleen de sauna’s en het zwembad, maar ook hebben wij diensten van pedicures tot massages en stoombaden”, aldus Geert. “Het is nog niet altijd duidelijk dat behandelingen bij bijvoorbeeld een pedicure of schoonheidsspecialiste ook mogelijk zijn zonder saunabezoek. Nieuw zijn de yogamogelijkheden en de cacaoceremonies. Regelmatig zijn er verwendagen of damesdagen.

“Wij staan bekend om onze gastvrijheid”, vertelt Ilse. “We staan zelf in het bedrijf en onze gasten waarderen dat. Wij serveren bestellingen door de hele tuin en zij kunnen naderhand lekker eten. We hebben een heel leuk team van zo’n vijftien personen. Ook hebben we jongeren, die als bijbaan zorgen voor bijvoorbeeld de afwas en de tuin.

Foto: Anholts

Veel bezoekers komen uit de regio, maar ook komen er mensen uit bijvoorbeeld Stadskanaal, Beilen en Ommen en uit Duitsland. “We hebben zelfs”, lacht Geert, “een gast uit het Gelderse Dieren. Hij is tachtig plus, maar maakt iedere maand een ritje naar ons bedrijf. Ook zijn er gasten van verder weg, die er een weekendje uit van maken en in de regio overnachten.”

Geert en Ilse zijn blij dat hun bedrijf weer open is na de lockdowns. “We zijn niet ontevreden zoals het nu weer draait”, laat Ilse weten.

Thermen & Beautycenter Anholts
Europaweg 191 Schoonebeek
www.anholts.nl

Tekst: Esselien de Groot