Apotheker Stephan Bontekoning voelt zich helemaal op zijn plek

Stephan Bontekoning is alweer zes jaar de eigenaar van Apotheek De Vaart in Nieuw-Amsterdam. Hij voelt zich er helemaal op zijn plek. In mei 2016 nam hij de apotheek over van mevrouw Wubs. “Het is de enige apotheek op het dorp met de huisartsen letterlijk in de achtertuin”, vertelt hij. “Een ideale situatie.” 

Stephan werd geboren in Goor in Twente en groeide op in de Noordoostpolder. Na zijn studie in Groningen werd hij in 2013 apotheker in Wijchen. Na de afronding van zijn postacademische opleiding wilden Stephan en zijn vriendin, zij is afkomstig uit Stadskanaal, graag terug naar het noorden. “Ik voel me thuis in het noorden en een plaats op deze schaal”, zegt hij. “Ik klopte aan bij de Stichting VNA, Verenigde Nederlandse Apotheken, die bemiddelt tussen vraag en aanbod bij apotheken. Toen was net deze apotheek beschikbaar. Op 15 maart 2016 had ik het eerste contact en een paar dagen later besloten mijn vriendin en ik ervoor te gaan. Het was best een levensbeslissing, ik was nog maar 26 jaar!” 

De apotheek telt naast Stephan dertien medewerkers: negen apothekersassistenten en vier ondersteunende medewerkers. Stephan wijst erop een paar unieke services te hebben. “Zo is er de servilocker, een kluisje. De klant kan 24 uur per dag zijn/haar medicijnen ophalen door middel van een persoonlijke pincode, die per mail wordt gestuurd. Verder is er een herhaalservice. Twee weken voordat de medicijnen van iemand op zijn, zorgen wij reeds voor nieuwe. Deze services zorgen voor een hoge klantwaardering.” Daarnaast is er een bezorgdienst voor cliënten die om welke reden dan ook niet in staat zijn hun geneesmiddelen op te halen. www.apotheek-devaart.nl