Bakkerij Sieben, De Echte Bakker heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke roomboter amandelstavenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De amandelstaaf van Bakkerij Sieben werden door de onafhankelijke vakjury als ‘uitmuntend’ beoordeeld en kreeg 5 sterren.
Vakmanschap
Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoensspecialiteiten mogen weer gemaakt worden; speculaas, chocoladeletters, en ook de roomboter amandelstaven en letters. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen.
Margret Sieben: “Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het bereidingsproces goed gegaan is. Bij de amandelstaven kijken ze of er genoeg spijs in zit, of die mooi in het bladerdeeg gerold zit en of de staaf goed gebakken is. Aan de hand van de cijfers krijgt onze amandelstaaf 5 sterren! Ik ben er heel blij mee.”
Precisiewerk
Het maken van een perfecte amandelstaaf is een precisiewerkje. Het bladerdeeg moet veel laagjes hebben en lekker krokant zijn en de amandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken. Daar geeft Bakkerij Sieben zijn eigen signatuur mee aan dit product. Door toevoeging van bepaalde door henzelf gekozen ingrediënten krijgt de spijs de specifieke lekkere smaak die alleen bij Bakkerij Sieben te krijgen is.
Vakmanschap
Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoensspecialiteiten mogen weer gemaakt worden; speculaas, chocoladeletters, en ook de roomboter amandelstaven en letters. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen.