BT Brandpreventie ontzorgt de klant volledig

Tekst: Esselien de Groot……………. Foto’s: Herman van Schepen

Het bedrijf van Harry Jalving, Brandpreventie Totaal aan de Julianalaan 68 bestond op 1 september alweer vijf jaar. Na reeds zestien jaar in loondienst in de brandpreventie te hebben gewerkt, besloot hij vijf jaar geleden zijn eigen bedrijf te starten.

De werkzaamheden van Harry Jalving en monteur zijn veelomvattend. “Daardoor is geen dag gelijk en blijft het werk aantrekkelijk”, vertelt Jalving.

Advies
“Wij kijken naar de inrichting van een pand en maken aan de hand daarvan een plan welk type en hoeveel brandblussers en slangenhaspels nodig zijn. Het gaat daarbij om bedrijven, scholen, b & b’s, organisaties voor kinderopvang én particulieren. Rieten daken hebben ook onze speciale aandacht.” Bij tijdelijke huisvesting of tijdens evenementen is huur van apparatuur eveneens mogelijk.

Belangrijk
Bij menig bedrijf staat het onderwerp brandveiligheid beslist niet op de eerste plaats, terwijl dat toch zo belangrijk is. Regelmatig wordt Brandpreventie Totaal ingeschakeld via aannemers en installatiebedrijven. Brandpreventie Totaal kijkt bij de beoordeling ook naar de noodverlichting en kan EHBO-materialen en rookmelders leveren en installeren. “Belangrijk is, aldus Harry, “dat vanaf juni 2022 rookmelders verplicht zijn bij zowel bestaande bouw en nieuwbouw.”

Controles
Brandpreventie Totaal verzorgt uiteraard de regelmatige controles. Echtgenote Jeanet Jalving: “Wij houden dat bij, de klant hoeft dat dus niet in de gaten te houden.” Zij werkt bij Treant als eerste medewerker op de crediteurenadministratie. Voor het bedrijf doet zij de administratie van begin tot eind.

Service
Het bedrijf verleent 24 uur per dag, zeven dagen in de week, service. “Dat staat bij ons hoog in het vaandel”, stelt Jalving.

Brandpreventie Totaal is een gecertificeerd bedrijf, dus dat biedt zekerheid voor de klant, en is aangesloten bij een REOB organisatie (CIVB). Het werkgebied is met name Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel, al is Jalving ook regelmatig buiten deze regio’s te vinden.”

“Door onze werkzaamheden wordt de klant totaal ontzorgd op het gebied van brandpreventie”, besluit Jalving.

Meer weten? Kijk dan op de website: www.brandpreventietotaal.nl

Harry Jalving en Gerrit Jan Hutten