Irina Hoff: Bewuste keuze voor een nieuwe start van fysiotherapiepraktijk

Sinds 1 januari zet fysiotherapeute Irina Hoff haar praktijk zelfstandig voor aan de Europaweg 76A in Schoonebeek. De praktijk is op dit adres gevestigd sinds augustus 2020.

“Een nieuwe start, dat is een bewuste keuze”, vertelt Irina Hoff. Haar betrokkenheid bij de cliënten is groot. “Ik wil net dat stapje meer doen. Zo werk ik bijvoorbeeld ook wel ‘s avond om cliënten ook deze mogelijkheid te bieden. Daarmee kun je je onderscheiden”, is haar overtuiging.

Irina is enthousiast over de samenwerking met ondernemers en organisaties in het dorp. “Er is een samenwerking met zwembad De Slagen waar ik al meerder jaren de hydrotherapielessen verzorg. Zodra het zwembad weer geopend is voor therapiezwemmen zal ik op de dinsdag en woensdag van 11.00 tot 12.00 uur de lessen weer met veel enthousiasme aanbieden! Tijdens de zomermaanden, wanneer zwembad De Slagen gesloten is, worden de lessen voortgezet bij Thermen & Beautycentrum Anholts, waarbij er ook gebruik gemaakt mag worden van de heerlijke sauna’s en bubbelbaden.”

Foto: Esselien de Groot

Irina vervolgt: “Sinds augustus van het afgelopen jaar zijn wij (in samenwerking met Ingeborg Wassen) gestart met Yoga- & Mindlessen. Op dit moment worden de lessen aangeboden op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 10.30 uur. De avondgroepen zijn vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, maar zodra dit weer mag zal de les ook weer in de avonduren aangeboden worden.”

Ook onderhoudt Irina contacten met de hardloop- en wandelgroep Schoonebeek en voetbalvereniging SVV’04.

Fysiotherapie Hoff biedt een compleet scala aan behandelingen, waaronder fysiotherapie, dry needling, medical taping, fysiotherapie in de thuissituatie of in een zorginstelling en medische fitness (o.a. coronarevalidatie). De klachten wat betreft corona zijn erg verschillend. In de basis gaat het erom dat de belastbaarheid van het menselijk lichaam omhoog moet met o.a. behulp van oefentherapie onder begeleiding, ademhalingsoefeningen en daarbij kunnen de Yoga & Mind lessen erg effectief zijn. 

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag. “Iedere maandag- en donderdagavond werk ik vast en daarnaast naar de wens van de klant”, laat Irina tot slot weten.

Fysiotherapie Hoff
Europaweg 76A
0524-745256 / 06-13903528 (appen kan ook)
welkom@fysiotherapiehoff.nl

Tekst en foto: Esselien de Groot