Dorpsbelangen December 2022: ‘DPS in 2022’

Wanneer ik dit stukje schrijf zitten we midden in de voorbereidingen voor de feestdagen. Tijd om even een terugblik te doen op het afgelopen jaar en stiekem alweer wat plannen te maken voor het nieuwe jaar wat eraan zit te komen.

We begonnen dit jaar nog met coronamaatregelen die langzamerhand wat werden losgelaten zodat we weer een beetje terug naar normaal konden gaan en de sociale dingen wat konden gaan oppakken. Zo ook bij ons bij Dorpsbelangen. De vergaderingen via het digitale Teams werden verplaatst naar onze vaste locatie in ’t Aole Gemientehoes.  Inwoners van Schoonebeek wisten de weg te vinden naar onze vergaderingen, ook deden zij verzoekjes voor bijdragen van evenementen welke bij diverse verenigingen in ons dorp werden georganiseerd. 

Ook zijn we het afgelopen jaar regelmatig aangeschoven bij het Gebiedsproces Schoonebeek over de plannen van de NAM om bij oliewinning het productiewater terug te brengen in de Schoonebeker bodem. Dit overleg gaat in het nieuwe jaar gewoon verder onder leiding van een onafhankelijk voorzitter (meer informatie op onze vernieuwde website www.dorpsbelangenschoonebeek.nl

Verder zien we wel wat er volgend jaar nog meer op ons pad komt. We gaan in ieder geval door met het plaatsen van de speeddisplays. We zijn druk bezig met zoeken naar een vervanger voor Wim Maatje, die jarenlang de welkomstborden voor zijn rekening heeft genomen.

We zouden het leuk vinden wanneer u ook eens een vergadering komt bijwonen om te zien waar wij zoal over spreken. We vergaderen iedere derde woensdag van de maand vanaf 19.00 uur in ’t Aole Gemientehoes.

Tot slot wil ik u namens Dorpsbelangen Schoonebeek fijne kerstdagen en een heel gelukkig en bovenal gezond nieuwjaar toewensen.

Marga Piek